Σήμερα η συνάντηση Αρχιεπισκόπου- Οικουμενικού Πατριάρχη – Συνεδριάζει από το πρωί η Δ.Ι.Σ

  • Dogma
φανάρι

Αθήνα και Φανάρι φαίνεται ότι επιχειρούν να επαναπροσδιορίσουν τις … διαταραγμένες σχέσεις τους. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα προσγειωθεί σήμερα στις 03.00 μ.μ στο Ελευθέριος Βενιζέλος, ενώ στην 6.00 μ.μ αναμένεται να περάσει την πόρτα του Αρχιεπισκοπικού Μεγάρου, όπου θα έχει μια κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

Βαρθολομαίος και Ιερώνυμος, φαίνεται ότι κάνουν μια προσπάθεια να παραμερίσουν  τις διαφωνίες για το περίφημο Κτήμα Προμπονά και τις  αξιώσεις για τις νέες Χώρες… τις «καυτές πατάτες» που είχαν οδηγήσει τις δύο πλευρές  «να πάρουν τις αποστάσεις τους» και να δικαιώνουν όσους έλεγαν ότι το κλίμα μεταξύ Πατριαρχείου και Εκκλησίας της Ελλάδος, για ακόμα μια φορά ,κάθε άλλο παρά «εύκρατο» ήταν…

Η επίσημη επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη συμπίπτει με την έναρξη της συνεδρίασης της  Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον,καθώς  εκτός απροόπτου στο πλαίσιο της συνεδρίασης πρόκειται να κατατεθούν τα πορίσματα των ειδικών επιτροπών σχετικά με τη χορήγηση του Τόμου της Αυτοκεφαλίας στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας, από το Φανάρι.

Άξιο λόγου παράλληλα  είναι και το γεγονός ότι πραγματοποιείται στον απόηχο της συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου, με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο.

Μια συνάντηση, στην οποία το Ουκρανικό ζήτημα μονοπώλησε, όπως ήταν αναμενόμενο, το ενδιαφέρον με τους δύο Προκαθήμενους να δηλώνουν ρητά τη δέσμευσή τους ότι θα υπηρετήσουν «με όλην την δύναμιν την ψυχής μας, την εκκλησία για να μην έχομε σχίσμα.»

Tα εγκαίνια στο Δήλεσι

Την Πέμπτη το πρωί, στις 10 π.μ., ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα επισκεφθεί το Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β.Μ.Θεοχαράκη και ακολούθως, στις 11 π.μ., την ανακαινισμένη Βιβλιοθήκη του Μορφωτικού Ιδρύματος της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (Ε.Σ.Η.Ε.Α.), “Δημήτρης Ι.Πουρνάρας”, ανταποκρινόμενος σε σχετική πρόσκληση του Δ.Σ. του Ιδρύματος. Στις 12:30 π.μ. θα επισκεφθεί το βιβλιοπωλείο “ΕΣΤΙΑ”.

Το μεσημέρι θα παρακαθήσει σε γεύμα που παραθέτει προς τιμήν του ο Πρόεδρος της Αδελφότητος των Οφφικιάλων του Οικουμενικού Πατριαρχείου, “Παναγία Παμμακάριστος”, Άρχων Ορφανοτρόφος Γεράσιμος Φωκάς.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα μεταβεί, μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, στο Δήλεσι Βοιωτίας για την τελετή των εγκαινίων, στις 6 μ.μ., του νέου Κέντρου Γεροντολογίας

TOP NEWS