Σήμερα οι εκλογές για τις Μητροπόλεις Μετεώρων και Καβάλας

  • Dogma
Μητροπολίτης

Στην πλήρωση των κενών Ιερών Μητροπόλεων Σταγών και Μετεώρων και Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου θα προβεί σήμερα η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Βασικό θέμα της σημερινής τελευταίας συνεδρίασης της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας, είναι η εκλογή νέων μητροπολιτών Μετεώρων και Καβάλας. Το σεπτό Σώμα της Ιεραρχίας καλείται σήμερα να καλύψει δύο σημαντικές Μητροπολιτικές θέσεις. Αυξημένη κινητικότητα, μάλιστα, είχε σημειωθεί τις τελευταίες ημέρες στο Συνοδικό μέγαρο, αλλά και στο κτήριο της Αρχιεπισκοπής, ενώ τα τηλέφωνα των Ιεραρχών δεν σταμάτησαν να χτυπούν από τους Αρχιμανδρίτες υποψήφιους για τις κενές θέσεις. Όλο αυτό το διάστημα Μητροπολίτες, Τοπικοί Άρχοντες, κλήρος και λαός των δύο περιφερειών προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να προβάλλουν και να διεκδικήσουν ψήφους για τους «δικούς τους ανθρώπους».

Να θυμίσουμε ότι στις 18 Μαρτίου 2017 εκοιμήθη στην εντατική του Νοσοκομείου Τρικάλων μετά από σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο σε ηλικία 85 ετών ο μακαριστός Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων Σεραφείμ, ενώ ο Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου Προκόπιος, βρέθηκε πνιγμένος στη θαλάσσια περιοχή της Καλλιράχης Θάσου στις 29 Ιουλίου 2017.

φωτογραφία αρχείου: Χρήστος Μπόνης

TOP NEWS