Σήμερα το Τίμιο Ξύλο από το Άγιο Όρος στο Γαλάτσι

  • Dogma
τίμιο ξύλο

Από σήμερα και για μία εβδομάδα θα βρίσκεται στον ιερό ναό Αγίας Ειρήνης Γαλατσίου προς προσκύνηση των πιστών τεμάχιο από το Τίμιο Ξύλο, που φυλάσσεται στην ιερά μονή Παντοκράτορος του Αγίου Όρους.

Σήμερα στις  18.30  το  απόγευμα  θα  πραγματοποιηθεί  μπροστά  από  τον  Ι. Ναό  Αγίας Ειρήνης Γαλατσίου η  επίσημη  υποδοχή  για το Τίμιο Ξύλο,  καθώς και τμήματος  του  Άρραφου  Χιτώνος του  Χριστού και των ιερών Λειψάνων των Αγίων Κωνσταντίνου και  Ελένης προερχόμενα από την Ι. Μονή Παντοκράτορος του  Αγίου Όρους.
αγια ειρηνη

Το   Τίμιο   Ξύλο  και  τα  λοιπά  ιερά  κειμήλια θα παραμείνουν στο Ναό της  Αγ. Ειρήνης στο  Γαλάτσι μέχρι  το  Σάββατο 9 Απριλίου.

Κάθε πρωί θα τελείται Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία και κάθε απόγευμα το Μέγα Απόδειπνο και  άλλες Ι.ακολουθίες. Την  Παρασκευή 8 Απριλίου το βράδυ θα τελεσθεί ιερά αγρυπνία από τις 21:00 έως τη 01:00 μετά τα μεσάνυχτα. Εκτός από το Τίμιο Ξύλο περιέχει και κομμάτι από τον άρραφο χιτώνα του Χριστού καθώς και λίθο από τον Πανάγιο Τάφο. Έτσι ο κειμηλιακός του θησαυρός είναι και σπάνιος και εξαιρετικής σημασίας.

Ο ιερός ναός, όπου θα φιλοξενείται το Τίμιο Ξύλο, βρίσκεται στις οδούς Αλκυόνης και Αγίας Ειρήνης, Γαλάτσι.
χαρτης αγια ειρηνη

Η Μονή Παντοκράτορος είναι κτισμένη πάνω στη θάλασσα, στην ανατολική πλευρά του Αγίου Όρους και είναι αφιερωμένη στη Μεταμόρφωση του Σωτήρος. Το Καθολικό της μονής είναι αθωνικού τύπου με τοιχογραφίες του 14ου αιώνα. Η μονή έχει συνολικά δεκαπέντε παρεκκλήσια με σπουδαιότερο εκείνο της Κοίμησης της Θεοτόκου.

TOP NEWS