Σπανάκης για ΠΥΡΚΑΛ: «Το ιστορικό εκκλησάκι της Αγ. Βαρβάρας να περιέλθει στη Μητρόπολη Καισαριανής»

  • Δόγμα

Ο βουλευτής του Νοτίου Τομέα Αθηνών κ. Βασίλειος – Πέτρος Σπανάκης για το εκκλησάκι της Αγίας Βαρβάρας στην ΠΥΡΚΑΛ

Την παραχώρηση στη Μητρόπολη Καισαριανής του Ι.Ν. Αγίας Βαρβάρας, που βρίσκεται εντός του χώρου της ΠΥΡΚΑΛ και εντός των ορίων της Ενορίας Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Υμηττού, ζήτησε ο Βουλευτής του Νοτίου Τομέα Αθηνών κ. Βασίλειος – Πέτρος Σπανάκης.

Ο κ. Σπανάκης κατά τη συζήτηση στην Επιτροπή της Βουλής του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών, αναφέρθηκε στο Άρθρο 124 «Δημιουργία χώρων διοίκησης και ελεύθερου χώρου – αστικού πρασίνου στον χώρο της ΠΥΡΚΑΛ» και ζήτησε «το μικρό, αλλά σημαντικό και ιστορικό εκκλησάκι για την περιοχή, να παραχωρηθεί σε μια πολύ σημαντική μητρόπολη του λεκανοπεδίου μας, τη Μητρόπολη Καισαριανής».

Δυο λόγια για την περιοχή της ΠΥΡΚΑΛ

Μέσα στον Σεπτέμβιο αναμένεται να έχουμε σοβαρότερες εξελίξεις όσον αφορά στην υλοποίηση του έργου για το κυβερνητικό πάρκο στο ακίνητο της ΠΥΡΚΑΛ, ώστε να φτάσουμε μέσα στο 2023, εφόσον βέβαια όλα πάνε καλά και βάσει αρχικού σχεδιασμού, στον διαγωνισμό μέσω ΣΔΙΤ για τη μεταφορά υπουργείων και δημόσιων υπηρεσιών στην έκταση του πρώην εργοστασίου στο Δήμο Δάφνης – Υμηττού.

Συνεχίζει να αποτελεί στοίχημα η μετεγκατάσταση της ΕΑΣ (Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων) που έχει «βάση» στον συγκεκριμένο χώρο και όσο καθυστερεί, επηρεάζει αντίστοιχα τις εξελίξεις και τα χρονοδιαγράμματα.

Σε κάθε περίπτωση, ευρύτερος στόχος της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει η ωρίμαση του έργου ούτως ώστε να κατατεθεί το σχετικό αίτημα στην Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ και να πάρει και επίσημα το «πράσινο φως» της υλοποίησης. Με τον τρόπο αυτόν, υπολογίζεται ότι θα απελευθερωθούν πάνω από 100 κτίρια, επιφάνειας 300.000 – 350.000 τ.μ., με το Δημόσιο προσδοκά στην εξοικονόμηση 1 δισ. ευρώ σε βάθος 25 ετών, καθώς θα αποχωρήσει από δεκάδες ακίνητα που μισθώνει σήμερα στο κέντρο της Αθήνας.

TOP NEWS