Σπερχειάδα: Ευλαβικά υποδέχτηκε τα λείψανα της Αγ.Παρασκευής, της Αγ. Ξένης, του Αγ. Παντελήμονα και του Αγ. Τρύφωνος – Φωτορεπορτάζ

  • Dogma
λείψανα

Η Σπερχειάδα υποδέχτηκε, από την Ιερά Μονή Αγάθωνος, τα Ιερά Λείψανα της Αγίας Παρασκευής, του Αγίου Παντελήμονα και Αγίου Τρύφωνος, όπου και θα παραμείνουν για αγιασμό και προσκύνημα των πιστών.

Με ευλάβεια και κάθε θρησκευτική επισημόπτητα και ιεροπρέπεια, τα ιερά Λείψανα  της Αγίας Παρασκευής, της Αγίας Ξένης, του Αγίου  Παντελήμονα και του Αγίου Τρύφωνος  μεταφέρθηκαν από την Ιερά Μονή Αγάθωνος, στην Σπερχειάδα.

Πιστοί μαζί με τους ιερείς της Σπερχειάδας,  πραγματοποίησαν την μεταφορά των Ιερών Λειψάνων από την Ιερά Μονή Αγάθωνος στην Σπερχειάδα  για προσκύνημα. Συγκεκριμένα, στην γέφυρα της Βίστριζας παρέλαβαν οι ιερείς  τα Ιερά Λείψανα μαζί με πιστούς και στην συνέχεια με τα πόδια για περίπου 10χλμ, τα μετέφεραν στη Σπερχειάδα και στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής.

Δείτε φωτογραφίες που κατέγραψε και φέτος ο www.fonografos.net από  την λιτανεία των Ιερών Λειψάνων, ένα σημαντικό  τοπικό θρησκευτικό έθιμο της Σπερχειάδας:

   

 

 

 

TOP NEWS