Στα Μονοπάτια του Ισλάμ

  • Dogma

Το βιβλίο που συνέγραψε ο Λέκτορας του Τμήματος Θεολογίας (ΕΚΠΑ) κ. Μιχάλης Μαριόρας ο με τίτλο «Στα Μονοπάτια του Ισλάμ» παρουσιάστηκε χθες σε κεντρικο βιβλιοπωλείο.
 

Το βιβλίο που συνέγραψε ο Λέκτορας του Τμήματος Θεολογίας (ΕΚΠΑ) κ. Μιχάλης Μαριόρας ο με τίτλο «Στα Μονοπάτια του Ισλάμ» παρουσιάστηκε χθες σε κεντρικο βιβλιοπωλείο.

Οι ομιλητές παρουσίασαν πολύ ενδιαφέρουσες πτυχές του βιβλίου, ενώ πλήθος κόσμου συμμετείχε ενεργά. Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η παρουσία εκπροσώπων της Εκκλησίας, της πολιτείας, των θρησκειών, αρκετών διπλωματών και άλλων φορέων του δημόσιου βίου.

Το κύριο χαρακτηριστικό της εκδήλωσης ήταν οι ετερόκλητοι ομιλητές με βαθειά γνώση και πείρα του χώρου τους, οι οποίοι ανέδειξαν την προβληματική γύρω από το Ισλάμ, τη δυναμική του στην Ελλάδα και τις μελοντικές προοπτικές. Ο συγγραφέας ψύχραιμα και αντικειμενικά επιχειρεί να αναδείξει στο βιβλίο μια διαφορετική πραγματικότητα του Ισλάμ πέρα από τα αρνητικά γεγονότα και τους σκληροπυρηνικούς-νοσηρούς εκφραστές, αποφεύγοντας να αναλάβει το ρόλο τόσο του επικριτή όσο και του απολογητή και επιδιώκοντας να γίνει ένας συνειδητός συνομιλητής με τη θρησκεία του Ισλάμ.

Η προσπάθεια του συγγραφέα απευθύνεται προς όλες τις μεριές, χριστιανούς και μουσουλμάνους, αφού οι «γνωριμίες» δεν μπορούν ποτέ να είναι μονόπλευρες, αλλά αμφίπλευρες και πάντοτε στο πλαίσιο της διάδρασης, με σκοπό να μην υπάρχουν αυτιστικές κοινωνίες, όπου διάφορες ομάδες θα λειτουργούν σαν να μην υπάρχουν άλλες, αλλά άνθρωποι από διαφορετικά θρησκευτικά και πολιτισμικά περιβάλλοντα θα πρέπει να μάθουν να αναγνωρίζονται και να συμβιώνουν αρμονικά μεταξύ τους. Το βιβλίο απορρίπτει τόσο την ισλαμολαγνεία όσο και την ισλαμοφοβία.

Για το βιβλίο μίλησαν σημαντικές προσωπικότητες όπως ο καθηγητής Συγκριτικής Φιλοσοφίας της Θρησκείας κ. Μάριος Μπέγζος, , ο Επικεφαλής του Γραφείου Ελλάδος του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΙΟΜ) κ. Δανιήλ Εσδράς κ.α.

Τη συζήτηση συντόνισε ο Ιωάννης Παναγιωτόπουλος, Αναπληρωτής Γραμματέας Κοινωνικών Δικτύων ΝΔ.

TOP NEWS