Στα σλαβικά και ρουμάνικα οι Ακολουθίες Επιταφίου και Αναστάσεως στη Μητρόπολη Κίτρους

  • Dogma
κίτρους

Στα σλαβικά και ρουμάνικα τελέστηκαν οι Ακολουθίες του Επιταφίου και της Αναστάσεως στη Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος,  σε κλίμα κατάνυξης και αθρόας προσέλευσης ξένων παραθεριστών

Εκατοντάδες τουρίστες, κυρίως Σέρβοι και  Ρουμάνοι, που κάνουν διακοπές στην Παραλία Κατερίνης, παρακολούθησαν στη γλώσσα τους την Ακολουθία του Επιταφίου και την Ακολουθία της Αναστάσεως στον Ιερό Ναό Αγίας Φωτεινής, στη Μητρόπολη Κίτρους.

Αυτή η πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Γεωργίου πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας, την Ένωση Ξενοδόχων Παραλίας και την Ομοσπονδία Ενοικιαζομένων Διαμερισμάτων Πιερίας-Ημαθίας-Πέλλας.

unnamed (2) unnamed

Οι Ακολουθίες εψάλησαν στην ελληνική αλλά και στη σλαβική και τη ρουμάνικη γλώσσα μέσα σε ιδιαίτερη ατμόσφαιρα κατάνυξης, στο πλαίσιο της ποιμαντικής μέριμνας της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος για τους Ορθόδοξους παραθεριστές από τις χώρες των Βαλκανίων, που επισκέφθηκαν τις Άγιες Ημέρες του Πάσχα τους παραθαλάσσιους οικισμούς του δήμου Κατερίνης.

Πιο συγκεκριμένα, το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής τελέστηκε και στις τρεις γλώσσες, η Ακολουθία του Επιταφίου και η Περιφορά του στις κεντρικές οδούς της Παραλίας. Το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίας Φωτεινής με τη δέουσα λαμπρότητα και την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη η Τελετή της Αναστάσεως.

TOP NEWS