Παραμένει αρνητική η Εκκλησία για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

  • Dogma
δις

Εκκλησιαστικοί παράγοντες εκτιμούν πως μέσω νομικών προσφυγών θα ανοίξει ο δρόμος και για την αξιοποίηση της παρένθετης μητρότητας από ομόφυλα ζευγάρια

Στάση αναμονής τηρεί η Εκκλησία σε σχέση με τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης όσον αφορά τη νομοθέτηση του γάμου ομόφυλων ζευγαριών. Ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων ως εκπρόσωπος τύπου ης Διαρκούς Ιεράς Συνόδου δήλωσε, «Η Εκκλησία άκουσε τις θέσεις του πρωθυπουργού και είμαστε εν αναμονή των εξελίξεων. Να δούμε αυτά που ειπώθηκαν πώς θα προχωρήσουν.

Ο Πρωθυπουργός σε σχέση με την Εκκλησία και τις αντιδράσεις που έχουν διατυπωθεί δημοσίως από διάφορους ιεράρχες, κατά την προχθεσινή του συνέντευξη ανέφερε: «προφανώς και θα ακούσουμε τις απόψεις της Εκκλησίας, δεν ξέρω αν θα μπορέσουμε να συμφωνήσουμε, θα σεβαστούμε τη διαφορετική άποψη, αλλά νομοθετεί η Πολιτεία, δεν συννομοθετεί με την Εκκλησία, όπως έχει συμβεί και πολλές φορές στο παρελθόν».

«Η Εκκλησία, ας πούμε, διαφωνεί με την αποτέφρωση. Δεν ζήτησα από την Εκκλησία να ψάλλει εξόδιο ακολουθία στη διαδικασία της αποτέφρωσης. Οπως δεν ζητώ και από την Εκκλησία να κάνει θρησκευτικό γάμο. Δεν ζητάω πράγματα από την Εκκλησία τα οποία ξέρω ότι η Εκκλησία δεν μπορεί να κάνει», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης.

Ο μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος ανέφερε σχετικά (Action24) ότι «άμεση επίπτωση από τη θέσπιση πολιτικού γάμου θα είναι και η δυνατότητα τεκνοθεσίας. Εκεί έχει τον προβληματισμό της η Εκκλησία» και διερωτήθηκε «πώς θα στερήσουμε από τα παιδιά τη δυνατότητα να έχουν την καθιερωμένη παρουσία και ζωντανή συμμετοχή του πατέρα και της μητέρας;».

Υπενθυμίζεται ότι στην εγκύκλιο της Εκκλησίας της Ελλάδος για τον πολιτικό γάμο ομόφυλων υπογραμμίζεται η διαφωνία με την ομόφυλη γονεϊκότητα, «γιατί δεν ικανοποιεί τα δικαιώματα των παιδιών να έχουν πατέρα και μητέρα», αλλά και «με τον ομόφυλο γάμο, διότι οδηγεί σε ομόφυλη γονεϊκότητα», όπως επισημαίνεται.

Φωτογραφία αρχείου: Χρήστος Μπόνης

TOP NEWS