Σταύρος Ψυχάρης: Την Πέμπτη 04 Αυγούστου το «Ύστατο Χαίρε» – «Συνέβαλε στην εξύψωση του κύρους της Αθωνικής Πολιτείας»

  • Dogma
ψυχάρης

Την Πέμπτη, 4 Αυγούστου, στις 11:00 π.μ. στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών θα τελεστεί η κηδεία του εκδότη και δημοσιογράφου Σταύρου Ψυχάρη, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ.

Ο γνωστός δημοσιογράφος και εκδότης Σταύρος Ψυχάρης,  στις 20 Ιουνίου του 2010 είχε χειροθετηθεί από τον Οικουμενικό Πατριάρχη στις τάξεις των οφικιάλιων αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την προσφορά του από τη θέση του πολιτικού Διοικητή του Αγίου Όρους.

«Έχομεν και το ευχάριστον γεγονός ότι αι τάξεις των οφικιάλιων του πανσέπτου Οικουμενικού Πατριαρχείου επλουτίζονται με ένα εκλεκτόν νέον μέλος, τον εντιμολογιώτατον κ. Σταύρον Ψυχάρην, διακεκριμένον άνθρωπον του πνεύματος, δημοσιογράφον υψηλού κύρους και εκδότην», είχε τονίσει τότε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρθολομαίος  προσφωνώντας τον νέο άρχοντα.

Αναφερόμενος δε  στη θητεία του ως πολιτικού διοικητή του Αγίου Όρους ο Οικουμενικός Πατριάρχης είχε υπογραμμίσει: «Ειργάσθη φιλοπόνως και επιτυχώς δια την πολυμερή και πολύτροπον ενίσχυσιν των σεπτών αγιορειτικών μοναχικών καθιδρυμάτων και συνέβαλεν εις την κατά πάντα εξύψωσιν του ονόματος και του κύρους της αγίας Αθωνικής Πολιτείας παγκοσμίως».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τελετή είχε πραγματοποιηθεί στον πατριαρχικό ναό του Άγιου Γεωργίου στο Φανάρι, παρουσία του ηγουμένου της Μονής Ξενοφώντος Αλέξιου, του τότε υφυπουργού Οικονομίας Μάρκου Μπόλαρη και του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Πέτρου Ευθυμίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σταύρος Ψυχάρης πέθανε σε ηλικία 77 ετών, ενώ κοιμόταν στο σπίτι του στο Πόρτο Ράφτη, όπου και διέμενε τα τελευταία χρόνια.

Δείτε τη χαρακτηριστική εικόνα που δημοσίευσε ο γιος του Ανδρέας Ψυχάρης σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης:

 

Φωτογραφία αρχείου: Οικουμενικό Πατριαρχείο

TOP NEWS