Στη γεννέτειρά του ιερούργησε ο Νέας Ιερσέης Απόστολος

  • Dogma
νέας ιερσέης

Την Κυριακή 20 Αυγούστου 2023 η Ιερά Μητρόπολη Ρόδου υποδέχθηκε επίσημα τον νεοεκλεγέντα Μητροπολίτη Νέας Ιερσέης κ. Απόστολο στον Καθεδρικό ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Ο Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης χοροστάτησε του Όρθρου και προέστη της Θείας Λειτουργίας, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως και Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου κ. Θεωνά Καμπέρη, τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Παραμυθίας Αρχιμανδρίτη κ. Άνθιμο, τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο και Πρωτοπρεσβύτερο του Οικουμενικού Θρόνου π. Ιωάννη Χαλκιά, τον Γραμματέα της Ιεράς Μητροπόλεως Πρωτοπρεσβύτερο π. Εμμανουήλ Σκλιβάκη και τον Διάκονο π. Νικηφόρο Γιαννίκο.

Συμπροσευχήθηκαν ο Μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλλος, ο Μητροπολίτης Νουβίας κ. Σάββας και ο Επίσκοπος Ολύμπου κ. Κύριλλος.

Πριν την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης προσφώνησε κατάλληλα τον άγιο Νέας Ιερσέης εκφράζοντας την χαρά της τοπικής Εκκλησίας και κοινωνίας για την προαγωγή ενός αξίου τέκνου της Ρόδου, ευχαρίστησε τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο και την Αγία και Ιερά Σύνοδο για την εκλογή, και συγχαίροντας, ευχήθηκε τά δέοντα προσφέροντας στον Μητροπολίτη ως προσωπικό δώρο Σταυρεγκόλπιο.

Στην αντιφώνησή του ο Μητροπολίτης άγιος Νέας Ιερσέης ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη για την υποδοχή και τα θερμά λόγια, αναφέρθηκε στα χρόνια που υπηρέτησε ως Διάκονος την Ιερά Μητρόπολη Ρόδου και τον Καθεδρικό ιερό Ναό και μνημόνευσε του ονόματος του Γέροντός του μακαριστού Μητροπολίτου Αποστόλου καθώς  και των ανθρώπων που τότε συνυπηρέτησε και συνεργάστηκε.

Επιπλέον, η Μητρόπολη Ρόδου ευχήθηκε στον Μητροπολίτη κ. Απόστολο να διακονήσει άξια το Οικουμενικό Πατριαρχείο από τη νέα θέση διακονίας του και να ποιμάνει θεοφιλώς το ποίμνιο που του εμπιστεύτηκε η Εκκλησία με τον ζήλο και τα χαρίσματα που τον διακρίνουν.

TOP NEWS