Στη Λαμία η θαυματουργή εικόνα των Αγίων Αναργύρων

  • Dogma
λαμία

Την Θαυματουργό Ιερά Εικόνα των Αγίων Αναργύρων από την ομώνυμη Ιερά Μονή της Αταλάντης,υποδέχθηκε η Λαμία την Παρασκευή 15 Απριλίου το απόγευμα.

Η υποδοχή της θαυματουργής εικόνας των Αγίων Αναργύρων έγινε στα προπύλαια του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Ευαγγγελισμού της Θεοτόκου, στη Λαμία, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Νικόλαο, το Ιερό Κλήρο και το λαό της πόλεως.

λαμία

Ακολούθως η Ιερά Εικόνα εναποτέθηκε στο μέσον του Ιερού Ναού και αναπέμφθηκε δέηση από τον Σεβασμιώτατο.

λαμία

Στην προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος, αφού ευχαρίστησε την Κα­θη­γου­μένη Φιλοθέη και όλη την αδελφότητα, αναφέρθηκε στο γεγονός της με­τα­φο­ράς της Εικόνος, στα αναρίθμητα θαύ­μα­τα που επιτελούνται και ευχήθηκε στο πο­λυπληθές εκ­κλησίασμα, οι θαυ­μα­­τουργοί Άγιοι να θεραπεύουν κάθε ψυ­χική και σω­μα­τι­κή ασθένεια.

λαμία

Εν συνεχεία τελέσθηκε η ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φθιώτιδος.

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος, αναφέρθηκε στον στίχο «εκ παντοίων με κινδύνων ελευθέρωσον» του Κοντακίου τονίσας ότι υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι εντός και εκτός, υπάρχουν εχθροί που επιβουλεύονται την ελευθερία της συνειδήσεώς μας, υπάρχουν εχθροί που επιβουλεύονται τα άγια χώματά μας. Όντως το καράβι αυτό που λέγεται Ελλάδα βρίσκεται σε φουρτούνα και είναι έτοιμο να βουλιάξει. Είναι δυνατόν όμως να κινδυνεύουμε όταν υπάρχει τόσος λαός που προσεύχεται στην Παναγία; Όπως παλιά, όπως στο Βυζάντιο, όπως στην νεότερη Ελλάδα, έτσι και σήμερα η Θεοτόκος θα μας ελευθερώσει εκ παντοίων κινδύνων.

λαμία

Κατά την διάρκεια της Ιεράς Ακολουθίας αλλά και μετά, συγκινητική ήταν η προσέλευση των χρι­­­στια­νών και ιδιαιτέρως των νέων, που προσήλθαν, για να εκδη­λώ­σουν την ευ­­λάβειά τους προς τους Αγίους Αναρ­γύρους, να επικα­λε­σθούν τις πρε­σβείες τους προς Κύ­­­ριον και να λάβουν την χάρη και την ευλογία των Αγίων.

Το Σάββατο το πρωί τελέσθηκε Όρθρος και Θεία Λειτουργία χοροστάτουντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Νικολάου.

λαμία

Η Ιερά Εικόνα των Θαυματουργών Αναργύρων θα παραμείνει στον Μητροπολιτικό Ναό μέχρι την Παρασκευή, παραμονή της εορτής του Λαζάρου, ώστε να έχουν την ευκαιρία οι πιστοί να προσκυνήσουν την Αγία Εικόνα και να λάβουν την Χάρη και την Ευλογία των Αγίων Αναργύρων.

Με την ευκαιρία της παρουσίας της Ιεράς Εικόνος στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό εκτός από τις καθιερωμένες ιερές ακολουθίες θα τελείται καθημερινώς Ιερά Παράκληση προς τους Αγίους Αναργύρους στις 11.00π.μ. και 4.00μ.μ.

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ