Στη Μητρόπολη Χαλκίδος ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως

  • Dogma
Χαλκίδος

Το Ιερό Προσκύνημα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου στο Νέο Προκόπιο στη Μητρόπολη Χαλκίδος επισκέφθηκε ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος.

Με αφορμή την πρόσκλησή του για συμμετοχή στους εορτασμούς της Πολιούχου Χαλκίδος Αγίας Παρασκευής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, προσκληθείς από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο, προσήλθε το Σάββατο 23 Ιουλίου 2016 το απόγευμα στο Ιερό Προσκύνημα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου στο Νέο Προκόπιο, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλό του Αρχιμ. Ειρηναίο Λαφτσή και τον Διάκ. Χριστόδουλο Καραθανάση. Την Κυριακή 24 Ιουλίου το πρωί, στο Ιερό Προσκύνημα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου εψάλη ο Όρθρος, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου και στη συνέχεια ετελέσθη το Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του αγίου Αλεξανδρουπόλεως, συλλειτουργούντος και του αγίου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, με την συμμετοχή Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεώς , του Πρωτοψάλτου του Ι. Προσκυνήματος κ. Θεοδοσίου Στεργιόπουλου, αλλά και της Βυζαντινής Χορωδίας της Θεολογικής Σχολής του Μπαλαμάντ Λιβάνου, του Πατριαρχείου Αντιοχείας και πολλών ευσεβών χριστιανών.
Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, ενώ πριν την Απόλυση, ο Μητροπολίτης Χαλκίδος παρουσίασε και ευχαρίστησε τον άγιο Αλεξανδρουπόλεως για την παρουσία του, μαζί με τους τιμίους συνοδούς του, στην Ιερά  Μητρόπολη, ενώ έκαμε και ιδιαίτερη αναφορά ευχαριστίας και στους φοιτητές της Θεολογικής Σχολής του Μπαλαμάντ, οι οποίοι έψαλλαν θαυμάσια στην πνευματική αυτή Σύναξη.

Arxieratiko_Sylleitourgo_Alexandroupoleos-Xalkidos_Osios_Ioannis_24_7_2016_001 Arxieratiko_Sylleitourgo_Alexandroupoleos-Xalkidos_Osios_Ioannis_24_7_2016_003 Arxieratiko_Sylleitourgo_Alexandroupoleos-Xalkidos_Osios_Ioannis_24_7_2016_004 Arxieratiko_Sylleitourgo_Alexandroupoleos-Xalkidos_Osios_Ioannis_24_7_2016_005

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ