Στη Μητρόπολη Δημητριάδος ο Εσθονίας Στέφανος

  • Dogma
δημητριάδος

Την μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Αρτεμίου, προστάτου της Ελληνικής Αστυνομίας, εορτάζει η Εκκλησία την Κυριακή 20 Οκτωβρίου.

Στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αγίων Αρτεμίου και Κοσμά του Αιτωλού, στον Βόλο, όπου την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Αθανασίου Κολλά, Ιεροκήρυκος, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Μαξίμου Παπαϊωάννου, Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Την μνήμη του Αγίου Αρτεμίου πανηγυρίζει και το ομώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο, που βρίσκεται στο προαύλιο της Αστυνομικής Δ/νσης Μαγνησίας στο Αλιβέρι. Την παραμονή της εορτής, στις 5.30μ.μ, θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος.

Την ίδια ημέρα, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει ο Σεβ. Μητροπολίτης Ταλίν & Πάσης Εσθονίας κ. Στέφανος, συλλειτουργούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Ιγνατίου. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας θα τελεστεί επίσημη Δοξολογία, με αφορμή την εορτή του Προστάτου της ΕΛ.ΑΣ. Αγίου Αρτεμίου, παρουσία των Αστυνομικών και λοιπών Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών.

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ