Στη Μύκονο για την εορτή του Αγίου Λουκά ο Σύρου Δωρόθεος

  • Dogma
σύρου

Στον Κοιμητηριακό Ιερό Ναό του Αγίου Λουκά, Χώρας Μυκόνου, ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄

Συμπαραστατούμενος από τον Εφημέριο του Ναού και Αρχιερατικό Επίτροπο Μυκόνου Πρωτοπρ. Πέτρο Μαραγκό και τους Διακόνους του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ ιερούργησε σήμερα το πρωι στον Κοιμητηριακό Ναό Χώρας Μυκόνου του Αγίου Λουκά και προέστη μικράς λιτανείας της ιεράς Εικόνος του Αγίου, εντός του Κοιμητηρίου.

Επανελθούσης της λιτανείας και προ της Απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ομίλησε στο εκκλησίασμα για τη ζωή και το έργο του Αποστόλου Λουκά, εξηγώντας γιατί ονομάσθηκε «Ευαγγελιστής των πτωχών και του ελέους» και πώς με τις αναφορές του στα κείμενα του τίμησε και προέβαλε τη γυναίκα, της οποίας η θέση ήταν τόσο υποβαθμισμένη στην εποχή του, υπογραμμίζοντας το σεβασμό και την αγάπη που έτρεφε προς το πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, το οποίο, κατά την παράδοση ιστόρησε σε άγιες και θαυματουργές εικόνες.

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ τέλεσε Τρισάγιο για την ανάπαυση της ψυχής των απ’ αιώνος κεκοιμημένων Μυκονίων, μνημονεύοντας ιδιαιτέρως τους Μυκονίους Αρχιερείς, Μακάριο Καλλιάρχη, Μητροπολίτη ποτέ Καρυστίας, Χριστουπόλεως Πέτρο Δακτυλίδη και τον προκάτοχό του Δωρόθεο Α΄ Στέκα.
Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ανεχώρησε με ιδιωτικό μέσο στην Άνδρο, όπου τέλεσε Νεκρώσιμη Ακολουθία, μετά το πέρας της οποίας θα επανέλθει διά του αυτού μέσου στην Ερμούπολη.
Σήμερα Πέμπτη 19 Οκτωβρίου και περί ὠρα 7:30 μ.μ. θα τελέσει τον Εόρτιο Εσπερινό στον Ἱερό Ναό του Αγίου Γερασίμου και την Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου, το πρωί θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό του Αγίου Αρτεμίου Χώρας Μυκόνου και θα προστεί της λιτανείας της ιεράς εικόνος και τιμίων λειψάνων του Αγίου.
Το Σάββατο, 21 Οκτωβρίου, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ θα μεταβεί στην ιερά νήσο Τήνο, όπου θα υποδεχθεί τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ, ¨ο Οποίος θα αφιχθεί επικεφαλής 200 προσκυνητών από την Μητρόπολή του.
Την Κυριακή, 22 Οκτωβρίου, θα συνιερουγήσει με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας κ, Γαβριήλ στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας.

TOP NEWS