Στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής «ΝΕΟΦΥΤΟΣ ΒΑΜΒΑΣ» ο Σύρου Δωρόθεος Β’

  • Dogma
σύρου

Την αγιοβασιλόπιτα της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής «ΝΕΟΦΥΤΟΣ ΒΑΜΒΑΣ» ευλόγησε ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’

Στην Αίθουσα «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος», του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στην οποία στεγάζεται η άρτι συσταθείσα Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως, με την επωνυμία «Νεόφυτος Βάμβας», ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ ευλόγησε την πρώτη αγιοβασιλόπιτα της Σχολής, με την παρουσία Εφημερίων της Σύρου, του Διευθυντού κ. Βασιλείου Χασανδρινού και των μαθητών της Σχολής.

Στην ευχετήρια προσλαλιά του, ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ υπογράμμισε ότι η ίδρυση Σχολής Βυζαντινής Μουσικής αποτελούσε για εκείνον «όνειρο ζωής».
Έκανε, μάλιστα, μία σύντομη αναδρομή στις προσπάθειες που έγιναν αλλά δεν τελεσφόρησαν και ανεφέρθη στην ιδέα και πρωτοβουλία του Πρωτοψάλτη του Μητροπολιτικού Ναού κ. Βασιλ. Χασανδρινού να ιδρυθεί επίσημα Σχολή Βυζαντινής Μουσικής, με τις προβλεπόμενες άδειες του Δήμου και του Υπουργείου Πολιτισμού, γεγονός που κατέστη πραγματικότητα χάρη στη συνεργασία του Δήμου Σύρου- Ερμούπολης.

Ευχαρίστησε τους μαθητές της Σχολής και τους συνεχάρη για την επιθυμία τους να μάθουν την πατρώα Βυζαντινή Μουσική και τους τόνισε ότι πρέπει να θεωρούν τιμή και προνόμιο την ενεργό συμμετοχή τους στην τέλεση της Θείας Ευχαριστίας και των άλλων Μυστηρίων και Ακολουθιών της Εκκλησίας.
Υπενθύμισε δε την ευθύνη των Κληρικών να ανακαλύπτουν ταλαντούχους ευσεβείς νέους οι οποίοι θα στελεχώσουν τα ιερά Αναλογία των Ναών.

Τέλος, ευχαρίστησε τον Διευθυντή της Σχολής κ. Βασιλ. Χασανδρινό και τον Γραμματέα της Ιεράς Μητροπόλεως, οι οποίο έφεραν ταχέως εις πέρας τις γραφειοκρατικές διαδικασίες, και ευχήθηκε σε όλους ευλογημένο και ειρηνικό το νέο έτος, με υγεία και κάθε παρά Κυρίου ευλογία.

TOP NEWS