Στη Σίκινο ιερούργησε ο Σύρου Δωρόθεος Β’

  • Dogma
σύρου

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου Χώρας Σικίνου, στην πλέον ολιγάνθρωπη Ενορία της Μητροπόλεως, ιερούργησε το πρωί της Κυριακής  ο Σεβασμιώτατος Σύρου κ. Δωρόθεος Β’.

Ο Σεβασμιώτατος Σύρου Δωρόθεος Β’, ιερούργησε με τη συμμετοχή των Εφημερίων της νήσου και του Αρχιμ. Ιγνατίου της Ιεράς Μητροπόλεως Νικαίας, και τη συμμετοχή της Ηγουμένης της Ιεράς Μονής Προφήτου Ηλιού Παρνασσίδος, μετ’ αδελφών της περί αυτήν Μοναστικής Αδελφότητος, της Μοναχής Καικιλίας, της Υπεύθυνης της υπό ανασύσταση Ιεράς Μονής Χρυσοπηγής Μοναχής Δωροθέας και της Μοναχής Φωτεινής, από την Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής Μακράδων Κέρκυρας, οι οποίες έψαλαν στο ιερό Αναλόγιο, και την παρουσία του Δημάρχου Σικίνου κ. Βασ. Μαράκη, του διατελέσαντος Δημάρχου Σικίνου, του Διευθυντού των Σχολείων Σικίνου και πολλών πιστών και μικρών παιδιών.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ευχαρίστησε και συνεχάρη τους δύο Εφημερίους της νήσου, Πρωτοπρεσβυτέρους Σπυρίδωνα Βουρλάκο και Θεόδωρο Αρσενικό για το έργο τους και ιδιαίτερα τους παραστάντες Σικινίους, οι οποίοι επιμένουν να ζουν και να δημιουργούν στο μικρό και απομακρυσμένο νησί τους, παρά τις πολλές δυσκολίες της καθημερινότητάς τους, φυλάσσοντας τις Θερμοπύλες της εθνικής και θρησκευτικής παράδοσης.
Το θείο λόγο εκήρυξε ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Ιγνάτιος, αναφερθείς στη σημασία και τη δύναμη της πίστεως στη ζωή των πιστών!

IMG_4519 σύρου IMG_4493

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ