Στη Θεσσαλονίκη ο Οικουμενικός Πατριάρχης – Αύριο το κρίσιμο συλλείτουργο με τον Αρχιεπίσκοπο

  • Dogma
θεσσαλονίκη

Τη Θεσσαλονίκη επισκέπτεται σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης, προσκεκλημένος του Μητροπολίτη  Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμου,  ο οποίος έχει τεθεί επικεφαλής της πρωτοβουλίας Βυζαντινή Θεσσαλονίκη, με στόχο την ανάδειξη του ιστορικού παρελθόντος της πόλης στην κατεύθυνση της ιστορικής αξιοποίησής του.

Μια επίσκεψη ιδιαίτερα σημαντική, καθώς πραγματοποιείται στον απόηχο της χθεσινής απόφασης του Πατριαρχείου Μόσχας να διαγραφεί το όνομα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου από τα Δίπτυχα της Ρωσικής Εκκλησίας και να διακοπεί η ευχαριστιριακή κοινωνία, εφ’ όσον ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας μνημονεύσει τον  Μητροπολίτη Κιέβου Επιφάνιο

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου, αύριο Σάββατο (19/10) ο κ. Βαρθολομαίος θα συλλειτουργήσει  με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο στον Ιερό ναό της Παναγίας Αχειροποιήτου, συμπροσευχομένου του προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Ένα συλλείτουργο βαρύνουσας σημασίας, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι η μνημόνευση του Μητροπολίτη Κιέβου θα πραγματοποιηθεί κατά την τέλεσή του.

Φωτογραφία αρχείου: Χρήστος Μπόνης

TOP NEWS