Στην αγκαλιά της Φθιώτιδας το σκήνωμα του Μακαριστού Ποιμενάρχη της

  • Dogma
σκήνωμα

Πλήθος πιστών αλλά και ιερέων υποδέχτηκαν το σκήνωμα του Μακαριστού Φθιώτιδος κυρού Νικολάου στην πόλη της Λαμίας, όπου από το απόγευμα της Κυριακής τίθεται σε λαϊκό προσκύνημα.

Η επίσημη υποδοχή του σκηνώματος του αγαπητού Ποιμενάρχη κυρού Νικολαου έγινε στο ύψος του Δημοτικού Θεάτρου,  όπου η βουβή πομπή κληρικών και πιστών, τον συνόδευσαν στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό.

Στην Μητρόπολη Φθιώτιδος βρέθηκαν ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, ο Μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιερώνυμος αλλά και ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο οποίος είναι και ο τοποτηρητής της χηρεύουσας Μητρόπολης, αναφέρει το lamianow.gr

Η αιφνίδια εκδημία του Ποιμενάρχη μας προκάλεσε τη βαθύτατη θλίψη ολόκληρης της Φθιωτικής εκκλησίας και των πιστών της. Οι αρχές του τόπου, μετά του κλήρου και των πιστών υποδέχτηκαν έξω από το Δημοτικό Θέατρο τον Μητροπολίτη τους και τον συνόδευσαν στον αγαπημένο του Μητροπολιτικό του Ναό όπου και θα παραμείνει μέχρι την Τρίτη το πρωί στις 11:00’ που θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία. Η ταφή του σκηνώματός του θα πραγματοποιηθεί αμέσως μετά στην Ιερά Μονή Παναγίας Δαμάστας, όπως ήταν η επιθυμία του.

τις 21:00’ το βράδυ της Κυριακής αλλά και της Δευτέρας (29/7) θα πραγματοποιηθεί αγρυπνία.

Επίσης στις 10:00′ το πρωί της Δευτέρας θα γίνει ευρεία σύσκεψη στο Μητροπολιτικό Μέγαρο στη Λαμία, παρουσία του τοποτηρητή της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδας, Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιου. Αναμένεται επίσης ανακοίνωση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμιέων για την κήρυξη τριήμερου πένθους.

Δείτε βίντεο και χαρακτηριστικές φωτογραφίες:

 

 

 

 

 

 

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ