Στην αξία των χωριών αναφέρθηκε ο Φθιώτιδος Νικόλαος

  • Dogma
φθιώτιδος

Στη σημασία των ελληνικών χωριών για τον πολιτισμό, τα ήθη και τα έθιμα του γένους αναφέρθηκε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος.

Στο χωριό Άνυδρο της Στυλίδος μετέβη την Κυριακή 24 Ιανουαρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος. Ιερούργησε στον ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, κήρυξε τον θείο λόγο και ετέλεσε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο της αειμνήστου Πρεσβυτέρας Ιωάννας του εφημερίου του Ναού π. Ιωάννη Γεωργακόπουλου.

φθιώτιδος

φθιώτιδος

Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος αφού ανέλυσε το Ευαγγελικό ανάγνωσμα εξέφρασε τη χαρά του που βρέθηκε στο χωρίο αυτό με την ευκαιρία του Μνημοσύνου, θέλοντας να στηρίξει την ιερατική οικογένεια και αναφερόμενος στην αξία του Ελληνικού χωριού είπε: «Εάν σβήσουν τα χωριά μας μαζί θα σβήσουν και ό, τι συνδέει τον ελληνισμό με την Ελληνοχριστιανική παράδοση, τον πολιτισμό και τα ήθη και έθιμα του Γένους. Το Ελληνικό χωριό διατηρεί και μεταδίδει την γνησιότητα του χαρακτήρος της φυλής μας, γι’ αυτό όλοι μας πρέπει να ενισχύσουμε με την παρουσία μας και τη στήριξή μας το χωριό μας, το οποίον επαναλαμβάνω είναι και θα μείνει ο πιο γνήσιος τόπος και τρόπος της Ελληνικής ζωής».

φθιώτιδος

φθιώτιδος

Στη θεία Λειτουργία έψαλλαν οι καλλίφωνοι ιεροψάλτες του χωριού, τους οποίους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος επήνεσε και ευχαρίστησε για τη διακονία τους στο ιερό αναλόγιο και παρέστησαν πολλοί πιστοί από το χωριό και την ευρύτερη περιοχή, οι οποίοι κατέκλυσαν το Ναό και τον προαύλιο χώρο.

φθιώτιδος

Πριν αναχωρήσει για τη Λαμία ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος επισκέφθηκε το παρεκκλήσιο το Αγίου Γεωργίου, το οποίο είναι διατηρητέο μνημείο, κτίσμα του 19ου αιώνος και ενημερώθηκε από τον εφημέριο και τους εκκλησιαστικούς επιτρόπους για την ιστορία του.

φθιώτιδος

TOP NEWS