Στην εορτή των Νεαπολιτών Αγίων ο Βεροίας Παντελεήμων

  • Dogma
νεαπολιτών

Το διήμερο 2 και 3 Νοεμβρίου εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως η εορτή του Αγίου Γεωργίου του Νεαπολίτου και η Σύναξη των Νεαπολιτών Αγίων.

Στους εορτασμούς συμμετείχε και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων, κατόπιν ευγενούς προσκλήσεως του οικείου Ιεράρχου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα.

Το Σάββατο 2 Νοεμβρίου το απόγευμα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου Νεαπόλεως, τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Άρτης κ. Καλλινίκου, ο οποίος κήρυξε και το θείο λόγο, ενώ έλαβαν μέρος οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων και Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας.

Ανήμερα της εορτής το πρωί τελέστηκε λαμπρό Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας κ. Παντελεήμονος, ο οποίος κήρυξε και το θείο λόγο, ενώ έλαβαν μέρος οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Άρτης κ. Καλλίνικος και Νεαπόλεως κ. Βαρνάβας.

Ακολούθησε Λιτανεία της Ιεράς Εικόνας και των Ιερών Λειψάνων των Νεαπολιτών Αγίων στους κεντρικούς δρόμους.

Στο τέλος ο Σεβ. Μητροπολίτης Νεαπόλεως κ. Βαρνάβας ευχαρίστησε τους Αγίους Αρχιερείς για την παρουσία τους, ενώ από την πλευρά του ο Σεβ. Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων ευχαρίστησε τον οικείο Ιεράρχη για την πρόσκληση να συμμετάσχει στην Ιερά Πανήγυρη, στην ενορία του Αγίου Γεωργίου Νεαπόλεως, με την οποία, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε συνδέεται με τις μνήμες και τα βιώματα των παιδικών και νεανικών του χρόνων, διότι από εκεί ξεκίνησε ως ενορίτης την εκκλησιαστική του διακονία.

ΓΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

TOP NEWS