Στην Ηρακλεια ο Οικουμενικός Πατριάρχης

  • Dogma

Στον Ι. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Ηρακλέιας παρέστη χοροστατών ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, ενώ το μυστήριο της θείας Ευχαριστίας τέλεσε ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος Σαμαράς και συμπροσευχήθηκαν ο οικείος Μητροπολίτης κ. Μακάριος και άλλοι Αρχιερείς.
 

 

Ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου καλωσορίζοντας τον Πατριάρχη στην Ηράκλεια τόνισε «ο Πατριάρχης μας υποδεικνύει πορεία ενότητας, ανοίγει και προδιαγράφει νέους ορίζοντες ελπίδας και αποφασιστικότητας για ένα καλύτερο μέλλον της ανθρωπότητας εργαζόμενος ταυτόχρονα για τη διασφάλιση των προνομίων και δικαιωμάτων της Ορθοδοξίας μας».

 

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Δήμαρχος της Ηρακλείας Κλεάνθης Κοτσακιαχίδης, ο οποίος τόνισε ότι είναι μεγάλη η τιμή και η χαρά να επισκέπτεται την πόλη τους ο Οικουμενικός Πατριάρχης. 

 

Ο Πατριάρχης ευχαρίστησε τον οικείο Μητροπολίτη για την πρόσκληση και τη φιλοξενία, δήλωσε συγκινημένος από την αγάπη του κόσμου και αναφερόμενος στον βίο των Αγίων Αρέθα και Σεβαστιανής, που η Εκκλησία σήμερα τιμά τη μνήμη τους τόνισε πως η μνήμη των Αγίων δεν αποτελούν απλώς μια ανάμνηση της ομολογίας και του μαρτυρίου τους, αλλά και υπενθύμιση του χρέους μας απέναντί τους. 

 

«Δυστυχώς σήμερα αρκετοί άνθρωποι φοβούνται να ομολογήσουν την πίστη τους στο Χριστό μήπως θεωρηθούν συντηρητικοί και μακριά από τις επιταγές της σύγχρονης εποχής, η οποία απορρίπτει την πίστη, αμφισβητεί την αξία της καθαρότητας του βίου και αποποιείται την αληθή και ειλικρινή αγάπη προς τον συνάνθρωπο», επισήμανε ο Πατριάρχης, ενώ πρόσθεσε πως αν ομολογούμε την πίστη μας στον Χριστό μόνο με λόγια, αλλά δε ζούμε σύμφωνα με το θέλημα και τις εντολές Του, τότε όχι μόνο η ομολογία μας δεν έχει καμία σημασία, αλλά αποτελεί και αφορμή για σκανδαλισμό των άλλων ανθρώπων.

 

To ρεπορταζ αυτό έχει γραφτεί από τον δημοσιογράφο κ. Μάκη Αδαμόπουλο και αποτελεί αναδημοσίευση από το επίσημο website της Εκκλησίας της Ελλάδος.

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ