Στην Κατούνα η εικόνα της Παναγίας από την Ι. Μ. Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους

  • Dogma
παναγίας

Η ενορία του Αγίου Αθανασίου Κατούνας, την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου έως και την Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016, υποδέχεται με ιδιαίτερη ευλάβεια και τιμή την εικόνα της Παναγίας «Φοβεράς Προστασίας» της Ιεράς Μονής Κουτλουμουσίου του Αγίου Όρους.

Αυτή η εικόνα της Παναγίας ήταν το μόνο αντικείμενο που σώθηκε από μια φοβερή πυρκαγιά, η οποία κατέστρεψε ολόκληρο, ένα μετόχι της μονής στην Κρήτη. Μεταφέρθηκε στη μονή, όπου εξακολουθεί να επιτελεί πολλά θαύματα, όπως μαρτυρείται από τους πατέρες της μονής και τους προσκυνητές. Σε πρόσφατη πυρκαγιά του δάσους της μονής, οι μοναχοί έτρεξαν επί τόπου με την εικόνα και σε λίγο ραγδαία βροχή σταμάτησε την καταστροφή. Βρίσκεται στο τέμπλο παρεκκλησίου του Καθολικού και την Τρίτη της Διακαινησίμου λιτανεύεται από το μοναστήρι στο Πρωτάτο, όπου ανταποδίδει την επίσκεψη του “Άξιον Εστίν”, που έχει γίνει την προηγούμενη μέρα στο Κουτλουμούσι.
Το πρόγραμμα της Πανηγύρεως της ενορίας του Αγίου Αθανασίου Κατούνας  έχει ως εξής:

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016
17:00 μ.μ. Υποδοχή της Θαυματουργού Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Φοβεράς Προστασίας από την Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους, στην πλατεία της πόλεώς μας υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. ΚΟΣΜΑ.
Τέλεση Δοξολογίας επί τη αφίξει της Ιεράς Εικόνος και εν συνεχεία η ακολουθία του Εσπερινού.

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016
10:00 π.μ. θα τελεσθεί Ιερά Παράκληση της
Παναγίας της Φοβεράς Προστασίας.
19:30 μ.μ. Ιερά Αγρυπνία.

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016
10:00 π.μ. θα τελεσθεί Ακολουθία των Χαιρετισμών της Παναγίας μας.
17:00 μ.μ. Αναστάσιμος Εσπερινός.

Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016
Αρχιερατική Θεία Λειτουργία Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. ΚΟΣΜΑ και Χειροτονία Διακόνου.
17:00 μ.μ. Μυστήριον Ιερού Ευχελαίου.

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016
07:00 π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία.
17:00 μ.μ. Ιερά Παράκληση και αναχώρηση της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας

TOP NEWS