Στην Κομοτηνή ο Αρχιεπίσκοπος για την ιερά εικόνα «Αξιον Εστί» και για τον αγιασμό της νέας σχολικής χρονιάς

  • Dogma
αρχιεπίσκοπος

Την πρωτεύουσα της Ροδόπης επισκέφθηκε σήμερα (12/9) ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος κατόπιν πρόσκλησης του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα.

Ο Αρχιεπίσκοπος προσκύνησε την Ιερά Εικόνα της Παναγίας «Άξιον Εστίν», που είχε μεταφερθεί από το Άγιο Όρος στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής.

Κατόπιν, ο Αρχιεπίσκοπος τέλεσε στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού τον Αγιασμό με αφορμή την έναρξη του νέου σχολικού έτους, παρουσία αντιπροσωπείας των σχολείων της Α’ βάθμιας και Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης της πόλης.

Στον χαιρετισμό του ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη για την πρόσκληση να βρεθεί στην Κομοτηνή και να προσκυνήσει την ιερά εικόνα της Παναγίας Άξιον Εστί και σημείωσε πως σήμερα είναι μία μέρα, που οι γονείς σκέφτονται τι εύχονται για τα παιδιά τους, τι προγραμματίζουν, τι επιθυμούν. Τα παιδιά είναι ο θησαυρός όχι μόνο για αυτούς που τα απέκτησαν αλλά για όλους μας.

Παρομοίασε τον ενθουσιασμό των παιδιών με τα τρεχούμενα νερά που κυλούν στα βουνά και σημείωσε ότι έχουμε υποχρέωση να φτιάξουμε αυλάκια, ώστε αυτός ο ενθουσιασμός να είναι δημιουργικός και να αποδώσει καρπούς.

Τόνισε, επίσης, ότι η λέξη σοφία που αναφέρει η Ευαγγελική περικοπή έχει δύο μορφές, την ανθρώπινη που αποκτούμε στα θρανία, στα σχολεία, σε όλες τις σπουδές, ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την ζωή, αλλά και την άνωθεν και είναι αυτή που γεννιέται και δημιουργείται μέσα στους χώρους της Εκκλησίας και ευχήθηκε τα παιδιά να ακολουθήσουν στην πορεία της ζωής τους και τις δύο μορφές σοφίας.

Στην συνέχεια, ο Αρχιεπίσκοπος και ο κλήρος και λαός της τοπικής Εκκλησίας προέπεμψαν την ιερά εικόνα της Παναγίας «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙΝ», με προορισμό το Άγιο Όρος.

αρχιεπίσκοπος αρχιεπίσκοπος

TOP NEWS