Στην Κρήτη μετά από αιώνες η Μεγάλη Σύνοδος της Ορθοδόξου Εκκλησίας

  • Dogma
κρήτη

Στην Κρήτη τελικά, μετά από πολλούς αιώνες, και όχι στην Κωνσταντινούπολη, πρόκειται να συνέλθει τον Ιούνιο η Μεγάλη Σύνοδος της Ορθοδόξου Εκκλησίας, όπως αποφασίστηκε στη σύναξη των Προκαθημένων, οι εργασίες της οποίας διεξάγονται υπό την προεδρία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου στο Ορθόδοξο Κέντρο του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Σαμπεζί της Γενεύης.

Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης, συνήλθε την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016 στο Ηράκλειο και ενημερώθηκε για την απόφαση να συγκληθεί η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος της Ορθοδόξου Εκκλησάς στην Κρήτη.

Διαβάστε ακολούθως το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης που εξέδωσε η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης

Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης, συνήλθε σήμερα 3 Φεβρουαρίου 2016 στο Ηράκλειο σε έκτακτη Συνεδρία και ενημερώθηκε δια Σεπτών Πατριαρχικών Γραμμάτων του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου και της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, για την Απόφαση να συγκληθεί η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος της Ορθοδόξου Εκκλησίας, μετά από τόσους αιώνες, στην Κρήτη, από 18 έως 27 Ιουνίου 2016, όπως αποφασίσθηκε στο Σαμπεζύ της Ελβετίας, από τη Σύναξη των Προκαθημένων των Αγιωτάτων Ορθοδόξων Εκκλησιών, πριν από λίγες ημέρες.

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης, με αφορμή την τιμητική αυτή Απόφαση για τη σύγκληση στην Κρήτη, «του ιστορικού τούτου γεγονότος εν τοις Ορθοδόξοις Εκκλησιαστικοίς χρονικοίς της τελευταίας χιλιετίας», κατά τους λόγους του Παναγιωτάτου, το οποίο θα αποτελέσει εκκλησιαστικό σταθμό για την Ορθόδοξη Οικουμένη και τον κόσμο ολόκληρο, εκφράζει βαθύτατες και ευγνώμονες ευχαριστίες προς την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, για την τιμή και την εμπιστοσύνη προς την αφοσιωμένη θυγατέρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, την Ημιαυτόνομη Εκκλησία της Κρήτης.

Οι εργασίες της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας, θα πραγματοποιηθούν στους φιλόξενους χώρους της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης, στο Κολυμπάρι Κισάμου και θα πλαισιωθούν από Ιερές Ακολουθίες, με αποκορύφωμα την Κυριακή της Πεντηκοστής, κατά την οποία θα τελεσθεί συλλείτουργο του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου και των Μακαριωτάτων Προκαθημένων της Ορθοδόξου Εκκλησίας, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Μηνά Ηρακλείου.

Τέλος, η  Ιερά Σύνοδος προσκαλεί με ιδιαίτερη χαρά, τον Ιερό Κλήρο, τις Μοναχικές Αδελφότητες, τις Αρχές και τον ευσεβή και πιστό Λαό της Μεγαλονήσου να συμμετάσχουν στις Ιερές Ακολουθίες, οι οποίες θα ανακοινωθούν εγκαίρως και λεπτομερώς μελλοντικά και θα πλαισιώσουν τις εργασίες της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης

TOP NEWS