Στην Ι.Μ Αγίου Ιωάννου Καρέα ο Σύρου Δωρόθεος Β’

  • Dogma
σύρου

Στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Καρέα χοροστάτησε το βράδυ της Δευτέρας 28 Αυγούστου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος Β’.

Προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καισαριανής, Βύρωνος και Υμητού κ. Δανιήλ, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ χοροστάτησε απόψε στον Εόρτιο Εσπερινό, που τελέσθηκε στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Καρέα, με τη συμμετοχή του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Αναστασίου και άλλων κληρικών και τη συμπροσευχητική παρουσία της Οσιωτάτης Ηγουμένης Μοναχής Ευδοκίας και της περί αυτήν Μοναστικής Αδελφότητος και πλήθους ευσεβών προσκυνητών, μεταξύ των οποίων και ο Διοικητής της Τροχαίας Αθηνών κ. Γεώργιος Διαμαντόπουλος.

Ο Σεβασμιώτατος Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ στην ομιλία του, αφού ευχαρίστησε το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καισαριανής για την πρόσκληση και την Οσιωτάτη Ηγουμένη Ευδοκία, για το έργο που επιτελεί στην Ιερά αυτή Μονή, αναφέρθηκε στην τραγικότητα των προσώπων, τα οποία διεδραμάτησαν το καθένα το ρόλο του στη διαδικασία, που οδήγησε στην αποτομή της Κεφαλής του Αγίου Προφήτου και Προδρόμου Ιωάννου, ένα ρόλο, ο οποίος αποτυπὼνεται και στη σημερινή κοινωνία, στην τραγικότητα των προσώπων, που είτε χρησιμοποιούνται εν αγνοία τους, είτε δεν έχουν τη δύναμη να επιλέξουν το καλό και την αλήθεια, ενώ τα γνωρίζουν, είτε επειδή μνησικακούν και η κακία αυτή δηλητηριάζει τις συνειδήσεις και τις διαπροσωπικές σχέσεις, και κατέληξε λέγων ότι ο ιερός Πρόδρομος είναι το φωτεινό ορόσημο,που τίποτα απ` αυτά δεν επεσκίασε, αλλά παραμένει μια διαρκής φωνή αλήθειας και πρόσκλησης για αυτεπίγνωση και μετάνοια, στοιχεία απαραίτητα για τον επανευαγγελισμό του σύγχρονου ανθρώπου στην αλήθεια του Ευαγγελικού λόγου και τον επανατροχιασμό της πορείας του από τα ολισθήματα και τις πτώσεις.

IMG_1082 IMG_1061 IMG_1060 σύρου IMG_1038 IMG_1025 IMG_1020 IMG_0995 IMG_0993 IMG_0992 IMG_0989 IMG_0988

TOP NEWS