Στην Πετρούπολη το Σάββατο η Νεκταρία Καραντζή με ύμνους της Παναγίας

  • Dogma
Καραντζή

Το Σάββατο του Λαζάρου, 8 Απριλίου 2017, ώρα 19:00, υποδεχόμαστε στην αίθουσα του κινηματοθεάτρου του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Πετρουπόλεως (Μπουμπουλίνας 59 & Αθανασίου Διάκου) τη διεθνώς αναγνωρισμένη υμνωδό του βυζαντινού μέλους Νεκταρία Καραντζή, σε ένα μουσικό αφιέρωμα στο πλαίσιο των κατανυκτικών ημερών του Πάσχα, με Ύμνους και Θρήνους της Παναγίας.

Η Νεκταρία Καραντζή αποτελεί την πρώτη Ελληνίδα υμνωδό που έχει καταγράψει επίσημη δισκογραφία βυζαντινής μουσικής από 14 ετών και ενεργή παρουσία στο αναλόγιο από 9 ετών και έχει ταξιδέψει αυτό το είδος μουσικής τέχνης εκτός των Ελληνικών συνόρων, σε ευρωπαϊκές περιοδείες. Στον διεθνή τύπο χαρακτηρίζεται ως «ιδανική γυναίκα υμνωδός του ιερού και αρχέγονου μέλους», ενώ έχει προσκληθεί για να παρουσιάσει σχετικές εισηγήσεις σε σημαντικά Πανεπιστήμια και Μουσικές Ακαδημίες, όπως το Πανεπιστήμιο της Σορβόννης στη Γαλλία, του Οβιέδο στην Ισπανία και η περίφημη Ακαδημία Λιστ στην Ουγγαρία. Στο ρεπερτόριό της συνδυάζει τους βυζαντινούς εκκλησιαστικούς ύμνους και τα ορθόδοξα θρησκευτικά μέλη άλλων γλωσσών (όπως Ρουμανικά, Ρωσικά, Γαλλικά, Ιταλικά, Αραμαϊκά κ.α.) με αρχέγονες παραδοσιακές μελωδίες της Μεσογείου.

Στις 8 Απριλίου, η Νεκταρία Καραντζή θα παρουσιάσει επιλεγμένους βυζαντινούς εκκλησιαστικούς ύμνους αφιερωμένους στη Θεοτόκο και συγκινητικά θρηνητικά παραδοσιακά τραγούδια, στα οποία ο λαϊκός ποιητής περιγράφει τον πόνο της Παναγιάς για τα Θεία Πάθη.

Το Σάββατο του Λαζάρου, 8 Απριλίου 2017, ώρα 19:00, στην αίθουσα του κινηματοθεάτρου του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Πετρουπόλεως (Μπουμπουλίνας 59 & Αθανασίου Διάκου) η διεθνώς αναγνωρισμένη υμνωδός του βυζαντινού μέλους Νεκταρία Καραντζή, θα παρουσιάσει ένα μουσικό αφιέρωμα στο πλαίσιο των κατανυκτικών ημερών του Πάσχα, με Ύμνους και Θρήνους της Παναγίας.

Η Νεκταρία Καραντζή αποτελεί την πρώτη Ελληνίδα υμνωδό που έχει  καταγράψει επίσημη δισκογραφία βυζαντινής μουσικής από 14 ετών και ενεργή παρουσία στο αναλόγιο από 9 ετών και έχει ταξιδέψει αυτό το είδος μουσικής τέχνης εκτός των Ελληνικών συνόρων, σε ευρωπαϊκές περιοδείες. Στον διεθνή τύπο χαρακτηρίζεται ως «ιδανική γυναίκα υμνωδός του ιερού και αρχέγονου μέλους», ενώ έχει προσκληθεί για να παρουσιάσει σχετικές εισηγήσεις σε σημαντικά Πανεπιστήμια και Μουσικές Ακαδημίες, όπως το Πανεπιστήμιο της Σορβόννης στη Γαλλία, του Οβιέδο στην Ισπανία και η περίφημη Ακαδημία Λιστ στην Ουγγαρία. Στο ρεπερτόριό της συνδυάζει τους βυζαντινούς εκκλησιαστικούς ύμνους και τα ορθόδοξα θρησκευτικά μέλη άλλων γλωσσών (όπως Ρουμανικά, Ρωσικά, Γαλλικά, Ιταλικά, Αραμαϊκά κ.α.) με αρχέγονες παραδοσιακές μελωδίες της Μεσογείου.

Στις 8 Απριλίου, η Νεκταρία Καραντζή θα παρουσιάσει επιλεγμένους βυζαντινούς εκκλησιαστικούς ύμνους αφιερωμένους στη Θεοτόκο και συγκινητικά θρηνητικά παραδοσιακά τραγούδια, στα οποία ο λαϊκός ποιητής περιγράφει τον πόνο της Παναγιάς για τα Θεία Πάθη.

φωτογραφία αρχείου από το Μέγαρο Μουσικής: Χρήστος Μπόνης

karantzi

TOP NEWS