Στην τελική ευθεία ο νέος εκκλησιαστικός χάρτης της Αιτωλοακαρνανίας

  • Dogma
αιτωλίας

Για άμεσες εξελίξεις στο ζήτημα του νέου εκκλησιαστικού χάρτη της Αιτωλοακαρνανίας κάνουν λόγο πληροφορίες που φτάνουν στα δημοσιογραφικά γραφεία τις τελευταίες ώρες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως έχει δώσει το «πράσινο φως» στην εισήγηση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για τη διχοτόμηση της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας και συγχρόνως την αλλαγή των ορίων της Μητρόπολης με έδρα τη Ναύπακτο.

Μάλιστα, λέγεται ότι αναμένεται άμεσα, αν δεν έχει ήδη γίνει την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές,  η υπογραφή του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος.

Μιλώντας το agrinionews.gr  με εκκλησιαστικές και άλλες πηγές από χθες εξάγεται το συμπέρασμα πως το ζήτημα είναι στην τελική ευθεία αλλά ουδείς μπορεί με βεβαιότητα να περιγράψει τις κυβερνητικές διεργασίες επί του θέματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πως το ενδεχόμενο άμεσης κυβερνητικής έγκρισης της πρότασης για διχοτόμηση της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας με ίδρυση νέας με έδρα το Αγρίνιο ενδέχεται να επισπεύσει για τον Ιούνιο την εκλογή νέων Μητροπολιτών που σε αντίθετη περίπτωση προγραμματίζεται για τον προσεχή Οκτώβριο.

 

TOP NEWS