Στις 02 Ιουλίου τα εγκαίνια της Μητρόπολης Αθηνών

  • Dogma
μητρόπολης

Ολοκληρώνεται το έργο αποκατάστασης του Καθεδρικού Ναού των Αθηνών τις επόμενες ημέρες με την τοποθέτηση του εξωτερικού φωτισμού ανάδειξης.

Έχουν μείνει μόνο κάποιες μικρές λεπτομέρειες που θα τακτοποιηθούν τις αμέσως επόμενες ημέρες και η Μητρόπολη των Αθηνών θα είναι έτοιμη να λειτουργήσει ξανά. Αν και είχε ακουστεί έντονα πως ο ναός θα ήταν έτοιμος πολύ πριν το Πάσχα κάποιες μικρές εργασίες καθυστέρησαν την ολοκλήρωση του έργου.

Χτες το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων ενέκρινε τη μελέτη για τον εξωτερικό φωτισμό ανάδειξης της Μητρόπολης Αθηνών και του γειτονικού ιερού ναού της Θεοτόκου Γοργοεπηκόου και Αγίου Ελευθερίου, που είναι γνωστός ως «Μικρή Μητρόπολη».

Και οι δύο ναοί σήμερα φωτίζονται μόνο από τον υπάρχοντα δημοτικό φωτισμό, ενώ με την ολοκλήρωση των ηλεκτρομηχανολογικών εργασιών τα φωτιστικά θα αναδεικνύουν όλες τις όψεις των δύο μνημείων.

Ήδη από την ώρα που κατέβηκαν οι σκαλωσιές όλοι οι περαστικοί σταματούν και θαυμάζουν το ναό. Σύμφωνα με πληροφορίες του dogma.gr η τελετή των εγκαινίων θα είναι περίλαμπρη με την παρουσία πολλών Αρχιερέων, Πολιτειακών και Πολιτικών παραγόντων και πλήθος κόσμου.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι εργασίες ξεκίνησαν το 2010, υπό την εποπτεία του υπουργείου Πολιτισμού και την ευθύνη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Εκτός από τις εργασίες στατικότητας, έχουν πραγματοποιηθεί καθαρισμός και αποκατάσταση των γλυπτών, έργα του Φυτάλη (ένας από τους πιο φημισμένους γλύπτες της εποχής εκείνης). Επιπλέον, έχει γίνει συντήρηση στο τέμπλο και στις φορητές εικόνες.

TOP NEWS