Στις 28 Μαρτίου η ενθρόνιση του Μητροπολίτη Μάνης

  • Dogma
Μάνης

Στις 28 Μαρτίου θα τελεσθεί η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Μάνης κ. Χρυσοστόμου.

Σήμερα ο Μητροπολίτης Μάνης έδωσε την διαβεβαίωσή του στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, ενώ την προσεχή Τετάρτη θα τον υποδεχθούν τοπικές αρχές, κλήρος και λαός της Μάνης.

Ο  Μητροπολίτης Μάνης Χρυσόστομος, εγεννήθη εν Αθήναις το 1950. Εφοίτησεν εις την Νομικήν και εις την Θεολογικήν Σχολήν του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μετεξεπαιδεύθη εις τα Πανεπιστήμια των Παρισίων (Σορβόννη) και της Γενεύης.
Τυγχάνει Διδάκτωρ του Κανονικού Δικαίου της Θεολογικής Σχολής και του Εκκλησιαστικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Εις τας 20-2-2000 εχειροτονήθη Διάκονος και εις τας 28-5-2000 Πρεσβύτερος υπό του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Αθηνών Χριστοδούλου και εχειροθετήθη Αρχιμανδρίτης.
Υπηρέτησεν ως Ιεροκήρυξ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και ειδικώτερα εις τον Καθεδρικόν Ναόν των Αθηνών επί δεκαπενταετίαν.

Υπήρξε Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Γραφείου του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β’ καὶ παραλλήλως διετέλεσε ιερεύς εις τα Αρσάκεια Σχολεία (Π. Ψυχικού). Συνέγραψε βιβλία και μελέτας και έλαβε μέρος εις πλείστα συνέδρια εις την Ελλάδα και εις το εξωτερικόν.

φωτογραφία: Χρήστος Μπόνης

 

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ