Στο Άγιο Όρος το Σάββατο ο Οικουμενικός Πατριάρχης

  • Dogma
οικουμενικός

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στο Άγιο Όρος για την προσκυνηματική επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, 19-22 Οκτωβρίου.

Είναι η 7η κατά σειρά επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στην αθωνική πολιτεία και η πρώτη με την ιδιότητά του αυτή στην Ιερά Μονή Βατοπεδίου, στην οποία θα βρεθεί την Δευτέρα 21 Οκτωβρίου.

Πρώτος σταθμός του Οικουμενικού Πατριάρχη στο Άγιο Όρος θα είναι Ι.Μονή Ξενοφώντος, όπου θα φθάσει το Σάββατο, 19 Οκτωβρίου,  προερχόμενος από την Θεσσαλονίκη.

Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου θα προεξάρχει της πανηγυρικής θείας λειτουργίας, η οποία θα τελεστεί στο νέο Καθολικό της Μονής, με την ευκαιρία της επετείου των 200 ετών από την ανέγερσή του.

Ακολούθως ο κ. Βαρθολομαίος θα μεταβεί στις Καρυές, όπου θα προσκυνήσει στο Ιερό Ναό του Πρωτάτου την εφέστιο εικόνα του της Παναγίας «Άγιον Εστί», θα επισκεφτεί το κονάκι της Μονής Εσφιγμένου, καθώς επίσης και τις σκήτες του Αγίου Παντελεήμονα της Μονής Κουτλουμουσίου, Προφήτη Ηλία της Μονής Παντοκράτορα και Αγίου Ανδρέα (Σεράι).

Επιπλέον, στις Καρυές, θα επισκεφτεί την Αθωνιάδα Σχολή και θα μιλήσει στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς.

Στο πλαίσιο της επίσκεψή τους στην Αθωνική Πολιτεία ο κ. Βαρθολομαίος θα μεταβεί και στις Ιερές Μονές Βατοπεδίου και Παντοκράτορα, όπου και προετοιμάζουν  θερμή υποδοχή.

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ