Στο Ιεραποστολικό Κέντρο του Αλμυρού «Άγιος Αθανάσιος ο Αθωνίτης» ο Δημητριάδος

  • Dogma
δημητριάδος

Στον Αλμυρό βρέθηκε το βράδυ της Τρίτης 6 Φεβρουαρίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, προκειμένου να ευλογήσει την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα του Ιεραποστολικού Κέντρου Άγιος Αθανάσιος ο Αθωνίτης.

Προηγήθηκε η ακολουθία της παρακλήσεως του Αγίου Αθανασίου στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, παρουσία του Δημάρχου κ. Δημητρίου Εσερίδη και πλήθους κόσμου.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος Δημητριάδος αναφέρθηκε στην περίοδο του Τριωδίου, την οποία διανύουμε και την χαρακτήρισε «συγκλονιστική, καθώς μας προετοιμάζει για την μεγάλη συνάντηση με τον Αναστάντα Κύριο το Πάσχα».

Επεσήμανε ότι η περίοδος αυτή έχει τρεις βασικούς άξονες: «Ο πρώτος, είναι η κοινωνία της αγάπης του Χριστού, που έγινε άνθρωπος για μας, για να ξαναβρούμε τον παράδεισο και να κληρονομήσουμε την αιωνιότητα, υπό την προϋπόθεση ότι πρώτα θα γνωρίσουμε τον εαυτό μας… Ο δεύτερος, είναι η μετάνοια, που είναι η διήκουσα έννοια της Μεγάλης Τεσσαρακοστής και ο τρίτος, είναι η συνάντηση με τον αδελφό μας, σε πλαίσιο συγχώρησης και αγάπης…».

Ακολούθησε η ευλογία της βασιλόπιτας, στις παρακείμενες εγκαταστάσεις του Ιεραποστολικού Κέντρου. Τον Σεβασμιώτατο προσφώνησε ο Πρόεδρος του Κέντρου κ. Δημήτριος Σιαμούρης. Στην αντιφώνησή του ο κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε στο φιλανθρωπικό έργο της Τοπικής μας Εκκλησίας, η οποία βρέθηκε έτοιμη ν’ αντιμετωπίσει τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες από την πρώτη στιγμή της κρίσης. Παρατήρησε την αξία της εθελοντικής προσφοράς στο έργο αυτό, ένα πεδίο στο οποίο άνδρες και γυναίκες βρίσκουν την ευκαιρία να γίνουν εργάτες της αγάπης και της θυσίας και εξήρε την ανάγκη της ζωντανής πίστης και της αληθινής ενότητας, για να έχει το έργο αυτό διάρκεια. Ως προς το Ιεραποστολικό Κέντρο του Αλμυρού, αναφέρθηκε στην τριπλή διάσταση της αποστολής του, που είναι η προσφορά καθημερινού συσσιτίου, τα έργα πολιτισμού και η κάθε είδους συμπαράσταση στους εμπερίστατους αδελφούς, συνεχάρη όσους προσφέρουν ανιδιοτελώς σ’ αυτό, ενώ ευχαρίστησε και τον Δήμαρχο της πόλης για την αμέριστη συνεργασία και συμπαράσταση στα έργα της Τοπικής μας Εκκλησίας στην περιοχή.

δημητριάδος Almyros_4 Almyros_2

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ