Στο κατασκηνωτικό κέντρο «Αγία Αικατερίνη» ο Φθιώτιδος Συμεών

  • Dogma
φθιώτιδος

Με επίκεντρο την Λοκρίδα και έδρα το (προσωρινό) Ιερό Επισκοπείο Θερμοπυλών και Μενδενίτσης στο Κατασκηνωτικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος « Η Αγία Αικατερίνη » ανέπτυξε και αυτές τις ημέρες πλούσιες ποιμαντικές δράσεις ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών.

Ο κ. Συμεών, πριν την αναχώρηση του για την Κωνσταντινούπολη, συμμετείχε στις κατασκηνωτικές δράσεις των παιδιών, τα οποία φιλοξενούνται στο πλήρως ανακαινισμένο παραθαλάσσιο Κατασκηνωτικό Κέντρο, αλλά δεν παρέλειψε, εκτός από τις διάφορες ακροάσεις και συναντήσεις στο γραφείο του στο Καινούργιο, να παραβρεθεί και σε πολλές εκδηλώσεις και δράσεις φορέων και συλλόγων και να απευθύνει λόγο επιστηρικτικό και εποικοδομητικό.

Σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Συμεών τέλεσε τον Αγιασμό των  εγκαινίων του Κεντρικού Σταθμού Ελέγχου – Τηλεμετρικού Συστήματος Παρακολούθησης και Αναβάθμισης των Βασικών Τροφοδοτικών Υποδομών του Δήμου Λοκρών στην Αταλάντη, παραβρέθηκε στο 18ο Χορωδιακό Φεστιβάλ του Μουσικού Ομίλου «ΟΡΦΕΑΣ» της Δημοτικής Ενότητος Αγίου Κωνσταντίνου στο προαύλιο του ομωνύμου Ιερού Ναού στην πόλη του Αγίου Κωνσταντίνου Λοκρίδος, αλλά και χειροκρότησε και τα παιδιά των παιδικών τμημάτων παραδοσιακού χορού «Η Αγία Αικατερίνη» της Ενορίας Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καινούργιου, τα οποία στην γραφική αυλή του Ναού παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια.

Τέλος, απηύθυνε χαιρετισμό στην Ημερίδα με θέμα «Ψυχιατρική Νοσηρότητα και εφηβική αποκλίνουσα / παραβατική Συμπεριφορά:  Πρόληψη – Αντιμετώπιση» την οποία διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μαρμαριωτών Φθιώτιδος σε συνεργασία με την Ειδική Μονάδα Ψυχοκοινωνικής Παρέμβασης «Οσελότος» της ΕΛΕΘΕ στο Δημοτικό Σχολείο στα Μάρμαρα Σπερχειάδος.

Το πρόγραμμα των περιοδειών και επισκέψεων του Σεβασμιωτάτου θα συνεχιστεί εντατικά αμέσως μετά την επιστροφή του από την Κωνσταντινούπολη και την Χαλκηδόνα. Αύριο το πρωί ο κ. Συμεών θα χοροστατήσει στον Όρθρο και θα τελέσει την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον τόπο του μαρτυρίου της Αγίας Ευφημίας, στον Ιερό Μητροπολιτικό της Ναό, στην Χαλκηδόνα της Βιθυνίας της Μικράς Ασίας, κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γέροντος Χαλκηδόνος κ.κ. Εμμανουήλ, ενώ αμέσως μετά θα μεταβεί στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, για να υποβάλει ευχαριστηρίους προρρήσεις στην Α.Θ.Π., τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ, για την πρόσφατη επίσκεψή του στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Οσίου Αγάθωνος.

TOP NEWS