Στο ΚΔΑΠ «ΑΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ» συντελείται ένα θαύμα στην καρδιά της Φθιώτιδος

  • Dogma
κδαπ

Τον αγιασμό για τη νέα χρονιά στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιού (Κ.Δ.Α.Π.) «ΑΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ» της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» και της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος στη Νέα Άμπλιανη Λαμίας τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών με την παρουσία του Γενικού Διευθυντή του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» κ. Κωνσταντίνου Δήμτσα.

Ο Αγιασμός τελέστηκε στον υπέροχο αύλειο χώρο του ΚΔΑΠ «ΑΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ» με την πιστή και αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και με την παρουσία των Βουλευτών Φθιώτιδος κ. Γεωργίου Κοτρωνιά και κ. Θέμη Χειμάρα, του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος κ. Ηλία Κυρμανίδη, των Δημάρχων Λαμιέων κ. Ευθυμίου Καραΐσκου και Δομοκού κ. Χαράλαμπου Λιόλιου, του Γενικού Περιφερειακού Διευθυντού Στερεάς Ελλάδος Υποστράτηγου Γεωργίου Κανέλλου, του Περιφερειακού Διοικητού Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Στερεάς Ελλάδος Αρχιπυράρχου Νικολάου Μπάλση, του Φρουράρχου Λαμίας – Διοικητού ΚΕΥΠ Ταξιάρχου Μιχαήλ Κρητσωτάκη, του Λιμενάρχου Στυλίδος Αντιπλοιάρχου Ευθυμίου Βέτσικα, του Προέδρου του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος κ. Δημητρίου Δρακάκη, καθώς και άλλων εκπροσώπων φορέων του τόπου.

Ο κ. Συμεών εξέφρασε την ικανοποίηση και την χαρά του για την υψηλής ποιότητας εργασία, η οποία γίνεται στο ΚΔΑΠ «ΑΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ» και η οποία έχει ως αποτέλεσμα τόσες πολλές οικογένειες να εμπιστεύονται τα παιδιά τους στην αγκαλιά της τοπικής Εκκλησίας:

«Ευχαριστώ την ΑΠΟΣΤΟΛΗ, τον Πρόεδρό της, Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπό μας κ. Ιερώνυμο και τον Γενικό Διευθυντή της κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα, όλους τους συνεργάτες μας και τα στελέχη μας, διότι σε αυτόν εδώ τον μοναδικό χώρο, με συλλογική και ομαδική εργασία, συντελείται ένα θαύμα. Ένα θαύμα καλλιέργειας και παιδείας μέσα στις καρδιές των παιδιών μας, μέσα στην καρδιά της κοινωνίας μας. Και το θαύμα συντελείται όταν συνεργάζονται η πίστη στον Θεό, η αγάπη στον άνθρωπο, η επιστημονική κατάρτιση, ο υγιής επαγγελματισμός και η υπευθυνότητα. Τότε προχωράμε μπροστά».

Ο Γενικός Διευθυντής της Αποστολής κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας στον χαιρετισμό του ανέφερε:

«Μεταφέρω τις ευχαριστίες του Μακαριωτάτου, διότι το έργο που κάνουμε εδώ είναι εκπληκτικό.  Το ΚΔΑΠ «ΑΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ» είναι το καλύτερο της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ».

Η φετινή χρονιά θα είναι πολύ διαφορετική από πέρυσι. Θα είμαστε όλοι μαζί και οι δάσκαλοί σας θα αναπτύξουν τις δυνατότητές τους. Θέλω να είστε συνεπείς και να είστε πάντα χαρούμενοι. Σεβασμιώτατε σας ευχαριστώ και ευχαριστώ πολύ και τους Ιερείς, τας στελέχη της Μητροπόλεως και όλους τους συνεργάτες μας».

Χαιρετισμό απέστειλαν ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταΐκούρας, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Ιωάννης Οικονόμου και ο Αναπλήρωτης Υπουργός Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας, ενώ απηύθηναν οι Βουλευτές κ. Γεώργιος Κοτρωνιάς και κ. Θέμης Χειμάρας, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ηλίας Κυρμανίδης και ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Ευθύμιος Καραΐσκος.

Το ΚΔΑΠ «ΑΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ» στις υπερσύγχρονες και μοναδικές του εγκαταστάσεις, θα προσφέρει και φέτος με ασφάλεια και υπευθυνότητα από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Ιούλιο, ένα ολοκληρωμένο, πολύπλευρο παιδαγωγικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα Με στόχο την πρόοδο των παιδιών μας, αξιοποιώντας όλα τα τεχνολογικά μέσα με στόχο την πρόοδο των παιδιών, αξιοποιώντας όλα τα τεχνολογικά μέσα:

·         Μελέτη Σχολικών μαθημάτων με το έμπειρο προσωπικό
·         Ρομποτική LegoWeDokits
·         Πληροφορική
·         Ζωγραφική
·         Δημιουργική Γραφή
·         Σκάκι
·         Μαγειρική
·         Αθλητικές Δραστηριότητες
·         Εκμάθηση Μουσικής
·         Κατασκευές
·         Μηνιαία projects έκπληξη

Τέλος, η διαρκής και διακριτική παρουσία του Σεβασμιωτάτου κ. Συμεών, καθότι το γραφείο του βρίσκεται στο ίδιο σύμπλεγμα κτιρίων, αποτελεί πηγή ασφάλειας και ευλογίας για τα παιδιά.

Στο περιθώριο της επισκέψεως του στην Λαμία,  ο Γενικός Διευθυντής της Αποστολής κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας επισκέφτηκε και «Το Αποθετήριο της Αγάπης» (Logistic Center), το πρότυπο Κέντρο Αποθήκευσης και Διανομής του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ιεράς Μητροπόλεως και συνεχάρη τον Σεβασμιώτατο και τους συνεργάτες του για την άρτια οργάνωση του κοινωνικοπρονοιακού έργου της Μητροπόλεως.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγν

TOP NEWS