Στο ορεινό Βιτάλι της Άνδρου ιερούργησε ο Σύρου Δωρόθεος Β’

  • Dogma
δωρόθεος

Στον Ενοριακό Ιερό Ναό, τον τιμώμενο επ’ ονόματι της Αγίας Σοφίας και των Θυγατέρων αυτής, Πίστεως, Αγάπης και Ελπίδος, του ορεινού και ολιγάνθρωπου χωριού Βιταλίου, στη βόρεια Άνδρο, ιερούργησε σήμερα το πρωί (17/9) ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄, με την παρουσία του Δημάρχου Άνδρου, του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Βιταλίου και των κατοίκων του χωριού.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ τόνισε τη μεγάλη σημασία που έχει για τη ζωή του ανθρώπου το ονομα και η ιδιότητα «Χριστιανός», που προσλαμβάνει κατά το Βάπτισμα, και την ευθύνη που έχουμε όλοι, στο μέτρο πάντοτε των ανθρωπίνων δυνάμεων και δυνατοτήτων, να μετασχηματίσουμε τη ζωή μας σε «ζωή Χριστού», σε όλες τις εκφάνσεις και εκδηλώσεις της.
Κατόπιν προκυψάσης ποιμαντικής ανάγκης, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ δεν θα επιστρέψει, ως είχε προσγραμματιστεί, στη Σύρο, αλλά θα μεταβεί στη νήσο Κέα.

Στην Ερμούπολη θα επιστρέψει τοι εσπέρας της Πέμπτης, 19 Σεπτεμβρίου.

Την Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, το πρωί, θα τελέσει τον Αγιασμό επί τη ενάρξει του νέου Δικαστικού έτους στο Δικαστικό Μέγαρο της Ερμούπολης.

Το μεσημέρι της ίδιας μέρας θα πλεύσει στη Μύκονο, όπου θα υποδεχθεί τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Λαγκαδά κ. Ιωάννη, Μεγάρων κ. Κωνσταντίνο και Γρεβενών κ. Δαβίδ, υπ’ αυτού προσκληθέντες προκειμένου να συμμετάσχουν στην αγομένη το Σάββατο και την Κυριακή, 21 και 22 Σεπτεμβρίου αντιστοίχως, εορτή του Αγίου Νεομάρτυρος Μανουήλ, του εκ Σφακίων καταγομένου και εν Μυκόνω διαβιώσαντος, στον αυτόθι Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής.

 

TOP NEWS