Στο περεκκλήσιο του Αγίου Πορφυρίου στην Πλάκα ο Σύρου Δωρόθεος Β’

  • Dogma
σύρου

Με την άδεια και ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β΄, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ ιερούργησε σήμερα το πρωί στο Ιερό Παρερκκλήσιο του Οσίου Πορφυρίου, του Ιερού Ναού Παναγίας Χρυσοκαστριωτίσσης Πλάκας, το οποίο, με την άδεια του Μακαριωτάτου,εγκαινίασε το 2015.

Τον Σεβασμιώτατο Σύρου κ. Δωρόθεο Β΄ καλωσόρισε ο Εφημέριος του Ναού, Αρχιμ. Πρόδρομος, ο οποιος τον ευχαρίστησε για τη λειτουργική παρουσία του και την ευλογία, που εκόμισε άπό την προσκυνηματική επίσκεψή του στο Κελλί του Αγίου Πορφυρίου, στά Καυσοκαλύβια του Αγίου Όρους,

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιωτατος κ. Δωρόθεος Β΄, αφού ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο Β΄ για την άδειά του και τον Πανοσιολ. Αρχιμ.

Πρόδρομο για την πρόσκλησή του και την υποδοχή του, αναφέρθηκε στις κατ’ εξοχήν χριστιανικές αρετές της απλότητας και της ανυπόκριτης ταπείνωσης, χωρίς τη «διαφήμιση» και προβολή των όποιων αρετών διαθέτει ο άνθρωπος, που κατείχε ο Όσιος Πορφύριος, ο οποίος, γι’ αυτόν ακρβώς τον λόγο, εζήτησε από τον Υποτακτικό του Αρχιμ. Ιωαννίκιο, επιδιώκοντας και μετά θάνατον την αφάνεια, έστω και ο Κύριος, όπως δεν μπορεί να κρυφτεί «ο λύχνος υπό τον μόδιον», τον κατέστησε «πόλιν επάνω όρους κειμένην», αστέρα φωτεινό στο στερέωμα της Εκκλησίας, που φωτίζει τις ψυχές όσων θέλουν και προσπαθόύν να ακολουθήσουν την ισάγγελο πολιτεία, αλλά και του κάθε πιστού, που προσπαθεί να ζήσει την καθημερινότητά του κατά Χριστόν, ενώ συνεχάρη τους πολυπληθείς πιστούς, που προσήλθαν να συμπροσευχηθούν.

 

 

TOP NEWS