Στο προσκήνιο και το όνομα του Επισκόπου Ρωγών Φιλοθέου για τη νέα Μητρόπολη στο Μεσολόγγι

  • Dogma
ρωγών

Φουντώνει, πλέον,η ονοματολογία για τις θέσεις των Μητροπολιτών σε Μεσολόγγι και Αγρίνιο,,την ώρα που θεωρείται σχεδόν βέβαιο το ενδεχόμενο της διχοτόμησης της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Οι διεργασίες είναι σε εξέλιξη και βεβαίως θα πάρουν επίσημη διάσταση, όταν επισημοποιηθεί ο νέος εκκλησιαστικός χάρτης της Αιτωλοακαρνανίας κάτι που αναμένεται να συμβεί στο αμέσως προσεχές διάστημα, καθώς το Υπουργείο Παιδείας βλέπει θετικά την πρόταση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Προς το παρόν, αρκετά είναι τα ονόματα που φθάνουν στα δημοσιογραφικά γραφεια από διάφορους εκκλησιαστικούς κύκλους για τη Μητρόπολη Μεσσολογγίου, με πιο πρόσφατο εκείνο του Επισκόπου Ρωγών Φιλοθέου, τον οποίο «ήρεμη δύναμη  με μεγάλο και σημαντικό πνευματικό εκτόπισμα».

Σύμφωνα με τους ίδιους εκκησιαστικούς κύκλος ο Επίσκοπος Ρωγών πρότεινε στον Αρχιμανδρίτη Φιλούμενο Ρούμπη, ο οποίος είναι Γενικός Γραμματέας προσωπικού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, να τον ακολουθήσει,  εφόσον επιλεγεί τελικά για να μεταβεί στο Μεσολόγγι.

Με πληροφορίες από agrinionews.gr

Φωτογραφία αρχείου: Χρήστος Μπόνης

TOP NEWS