Στον Ιερό Ναό Ταξιάρχη Υψηλού νήσου Άνδρου ιερούργησε ο Σύρου Δωρόθεος Β’

  • Dogma
σύρου

Στον ιστορικό και παλαίφατο του 12ου αιώνος Ιερό Ναό Ταξιάρχη Υψηλού Άνδρου ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’

Στον ιστορικό και παλαίφατο του 12ου αιώνος Ιερό Ναό Ταξιάρχη Υψηλού Άνδρου ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, τη Θεία Λειτουργία τους ύμνους της οποίας, απέδωσαν μέλη της, αρτισυστάτου, Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Άνδρου «Η ΠΑΝΑΧΡΑΝΤΟΣ», με τη συμμετοχή Εφημερίων της περιοχής και των Παναχραντινών Πατέρων και με την παρουσία πλήθους πιστών, και τέλεσε ετήσιο μνημόσυνο φιλευσεβούς Ανδρίας.
Στο κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ υπογράμμισε την εδραία πίστη της Χαναναίας γυναικός, μιας γυναίκας αλλοεθνούς και αλλόθρησκης, που αναφέρεται στη σημερινή Ευαγγελική περικοπή, επισημαίνοντας ιδιαίτερα την επιμονή της να ζητά βοήθεια από τον Κύριο, παρά τη φαινομενική και κατ’ επίφαση προσβλητική συμπεριφορά Του προς αυτήν.
«Ο Κύριος, όμως,» τόνισε ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ , «δεν την έκρινε με εθνικά, φυλετικά ή θρησκευτικά κριτήρια! Διείδε ότι αυτή η γυναίκα, η οποία κατά τον Ευαγγελιστή Μάρκο ήταν Ελληνικής καταγωγής, έκρυβε μέσα στην καρδιά της μια βαθιά και ανυπόκριτη πίστη, η οποία έπρεπε να προβληθεί σε όλους και να εκτιμηθεί από όλους! Έτσι, με την πανηγυρική αυτή ομολογία της πίστεώς της η ανώνυμη Χαναναία κέρδισε τον δημόσιο έπαινο του Χριστού και τη θεραπεία της ασθενούς θυγατρός της».
Τέλος, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ανεφέρθη στις αρετές της κεκοιμημένης Ανδρίας, υπέρ ης ετελέσθη το ετήσιο μνημόσυνο, και ευχήθηκε σε όλους για το επί θύραις Τριώδιο.

TOP NEWS