Στον Μητροπολίτη Πειραιώς η πρώτη επίσκεψη του κ.Κώστα Κατσαφάδου ως Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη (ΦΩΤΟ)

  • Δόγμα

Πιο συγκεκριμένα ο νέος Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος εκλέγεται στην Α΄ Περιφέρεια Πειραιά, λίγες ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ζήτησε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς, Φαλήρου, Αγίου Ιωάννου Ρέντη και Δραπετσώνας κ.Σεραφείμ

Την Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς επέλεξε για πρώτη του επίσημη επίσκεψη ως Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη ο κ.Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, ο οποίος σήμερα Τετάρτη 12 Ιουλίου 2023 βρέθηκε στο «ΜΑΡΙΝΑΚΕΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ», όπου στεγάζονται τα γραφεία της τοπικής μας Εκκλησίας.

Πιο συγκεκριμένα ο νέος Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος εκλέγεται στην Α΄ Περιφέρεια Πειραιά, λίγες ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ζήτησε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς, Φαλήρου, Αγίου Ιωάννου Ρέντη και Δραπετσώνας κ.Σεραφείμ, την ευχή του και την ευλογία της Εκκλησίας προκειμένου με αυτό τον τρόπο να ξεκινήσει το δύσκολο και πολύ υπεύθυνο έργο που του ανατέθηκε από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κυβερνήσεως και Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οι δύο άνδρες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για θέματα και προβλήματα που αφορούν τόσο την ευρύτερη περιφέρεια του Πειραιά, όσο και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας.

Ο Σεβασμιώτατος αφού τον ευχαρίστησε για την ευγένειά του να είναι ο ίδιος ο πρώτος που τον επισκέπτεται επίσημα ως Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, τον συνεχάρη για την ανάληψη των καθηκόντων του και το πολύ υπεύθυνο και σημαντικό για την Ελληνική κοινωνία χαρτοφυλάκιο που του ανέθεσε ο Πρωθυπουργός της χώρας και Πρόεδρος της Ελληνικής Κυβέρνησης Κυριάκος Μητσοτάκης, ευχόμενος τόσο το έργο της νέας Κυβερνήσεως να αποδώσει πλούσιους καρπούς επ’ ωφελεία ολόκληρου του Ελληνικού λαού, αλλά και στον ίδιο να έχει έργο πολύκαρπο και διακονία θυσιαστική.

«Είστε ένας άνθρωπος ο οποίος έχει αγκαλιάσει την κοινωνία του Πειραιά, την εκπροσωπεί με τον πλέον άριστο τρόπο, με πολύ συνείδηση, με πολύ ενσυναίσθηση και με πολύ αγάπη», είπε χαρακτηριστικά  ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος στον κ.Κατσαφάδο, επισημαίνοντας πως είναι «ένα πρόσωπο που εκφράζει όλη την πίστη και την αγάπη και την αφοσίωση του λαού μας διαχρονικά, με τη ζωή σας, με τον λόγο σας, με την προσφορά της πολιτικής σας δράσεως».

Από την πλευρά του ο κ.Κατσαφάδος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για τα θερμά του λόγια, καθώς και για την αγάπη που δείχνει τόσο προς το πρόσωπό του όλα αυτά τα χρόνια, όσο και απέναντι σε όλους τους συμπολίτες μας και «αποτελείτε ένα στήριγμα για όλους εμάς τους ανθρώπους οι οποίοι έχουμε μέσα στην καρδιά μας την Ορθόδοξη πίστη», όπως χαρακτηριστικά σημείωσε.

Τόνισε πως θα κάνουμε ότι μπορούμε για να είναι ασφαλείς οι συμπολίτες μας 24 ώρες το 24ωρο, γιατί αυτό είναι βασικό στοιχείο της Δημοκρατίας μας, με σεβασμό στα δικαιώματα του κάθε πολίτη. Όλοι οι πολίτες «εκτός από το δικαίωμα στην ασφάλεια, έχουν και υποχρέωση ο καθένας να περιφρουρεί την ασφάλεια της κοινωνίας», συμπλήρωσε.  «Ευχαριστούμε γιατί πάντοτε είστε διπλά μας και αισθανόμαστε ότι έχουμε την υποστήριξη και την αγάπη σας η οποία για εμάς είναι πάρα πολύ σημαντική», είπε ο κ.Κατσαφάδος, επισημαίνοντάς πως η επίσκεψή του δεν είναι μια απλά εθιμοτυπική επίσκεψη, αλλά ουσιαστική.

Ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε πως «η Εκκλησία είναι διακονία, δεν είναι εξουσία». «Σας συγχαίρω γιατί έχετε αρχές, έχετε ρίζες στην ευάνδρο Μάνη και τα ζώπυρα της πίστεως που σας έδωσε η οικογένειά σας τα έχετε μετουσιώσει σε τρόπο υπάρξεως και ζωής», υπογράμμισε.

Τέλος, ο  Σεβασμιώτατος αναφέροντας πως είναι τιμή για τον  Πειραιά ο Κώστας Κατσαφάδος να εκπροσωπεί την Πόλη μας ως μέλος της Ελληνικής Κυβέρνησης, τον διαβεβαίωσε ότι θα βρίσκεται στις προσευχές του, προσφέροντάς του μια εικόνα της Παναγίας για το Υπουργικό του γραφείο η οποία θα τον ενδυναμώνει και θα τον φωτίζει.

Δείτε σχετικό φωτογραφικό υλικό ΕΔΩ.

TOP NEWS