Στον Μητσοτάκη η αντιπροσωπεία του Φαναρίου -Προβληματισμός για τις προωθούμενες αλλαγές

  • Dogma
μητσοτάκης

Με αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου συναντήθηκε, χθες, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με ενημέρωση από την Πειραιώς.  Οι εκπρόσωποι του Πατριαρχείου εξέφρασαν την ανησυχία τους για τις αλλαγές που προωθεί η κυβερνητική πλειοψηφία τόσο στο άρθρο 3, όσο και στο άρθρο 13 του Συντάγματος. Παράλληλα, επανέλαβαν τον προβληματισμό που προκαλεί στους κόλπους του Πατριαρχείου η επιχειρούμενη αλλαγή εκ μέρους της κυβέρνησης στο μισθολογικό καθεστώς των κληρικών.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε την αντίθεση της Νέας Δημοκρατίας στις προωθούμενες αλλαγές του Συντάγματος, επισημαίνοντας πως τα εκκρεμή ζητήματα που αφορούν τις σχέσεις Εκκλησίας-Κράτους, μπορούν να ρυθμιστούν χωρίς συνταγματικές αλλαγές και σε συνεννόηση με την Εκκλησία της Ελλάδος και το Πατριαρχείο. Παράλληλα, επανέλαβε ότι η Νέα Δημοκρατία αντιτάχθηκε εξ αρχής στην προσπάθεια της κυβέρνησης να μεταβάλει, ερήμην του κλήρου, το μισθολογικό τους καθεστώς.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκ μέρους του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Γέρων Πριγκηποννήσων Δημήτριος, ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Γαλλίας Εμμανουήλ, ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου Αμφιλόχιος, ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Αδριανουπόλεως Αμφιλόχιος, ο πανοσιολ. μέγας αρχιδιάκονος Θεόδωρος και ο εντιμολ. άρχων πρωτέκδικος κ. Δημήτριος Μηλαθιανάκης, νομικός σύμβουλος. Από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, στη συνάντηση συμμετείχε ο γενικός γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Τσιάρας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

TOP NEWS