Στον Οικουμενικό Πατριάρχη ο 1ος τόμος για τον Γέροντα Μωυσή

  • Dogma
μωυσή

Με αφορμή την εκδήλωση της Ιμβριακής Ένωσης για τα 90 χρόνια προσφοράς της, η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία της Α.Θ.Π. του Οικ. Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, ο καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαδίου, πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης Εφραίμ, ο οποίος παραβρέθηκε στην εκδήλωση μετά από πρόσκληση της Ένωσης, επέδωσε στον Παναγιώτατο, αφιερωματικό τόμο για τον Γέροντα Μωυσή τον Αγιορείτη, σε έκδοση της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου.

Ο Παναγιώτατος, ευχαρίστησε τον καθηγούμενο, ενώ είδε με ενδιαφέρον και αυτό το εκδοτικό πόνημα της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου, για τον Γέροντα Μωυσή, που είναι ανάμεσα στις πιο αγαπητές μορφές των προσφάτως κοιμηθέντων αγιορειτών Πατέρων.

Ο τόμος που πρόσφατα εκδόθηκε από τη Μονή αναφέρεται στην ακτινοβολία τόσο της προσωπικότητάς του, όσο και του τεράστιου συγγραφικού του έργου, που απλώνεται εκτός των ορίων του Αγίου Όρους.

tomos

Στον Τόμο συμμετέχουν 90 συγγραφείς και περιλαμβάνει χαιρετισμούς εκκλησιαστικών προσώπων, εργοβιογραφικά του τιμωμένου προσώπου, θεολογικές και λοιπές επιστημονικές μελέτες.

Η παρουσίαση του Αφιερωματικού Τόμου θα γίνει την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017 στο Θέατρο Παλλάς στο κέντρο των Αθηνών παρουσία της πνευματικής ηγεσίας του τόπου, πολιτικών, ανθρώπων των γραμμάτων και των τεχνών, επιστημόνων αλλά κυρίως απλού κόσμου.

Πηγή: Πεμπτουσία

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ