Στον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών ο Αρχιεπίσκοπος με την «Αποστολή»

  • Dogma
Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών

Τον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών επισκέφθηκε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και μοίρασε δώρα στα μέλη του ενόψει των εορτών του Πάσχα.

Τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης και ο Γενικός Διευθυντής της φιλανθρωπικής εταιρείας της Αρχιεπισκοπής «Αποστολή» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας. Τον Αρχιεπίσκοπο καλωσόρισε ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Αθανάσιος Βίγλας και τον ενημέρωσε για τις δομές και την λειτουργία του συλλόγου. «Είμαστε ευγνώμονες που μέσω της Αποστολής συνεχίζετε να βοηθάτε μηνιαίως τα μέλη μας και να στηρίζετε την προσπάθειά μας» τόνισε απευθυνόμενος προς τον Αρχιεπίσκοπο ο Πρόεδρος του Συλλόγου.

Ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε για την θερμή υποδοχή και ενδιαφέρθηκε να μάθει τα ζητήματα που απασχολούν τα μέλη τους Συλλόγου, ενώ εξέφρασε την επιθυμία να βρεθούν τρόποι και προγράμματα που θα βοηθήσουν τους παραπληγικούς και την καθημερινότητά τους.

Ï ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÏÓ ÉÅÑÙÍÕÌÏÓ ÓÔÏÍ ÐÁÍÅËËÇÍÉÏ ÓÕËËÏÃÏ ÐÁÑÁÐËÇÃÉÊÙÍ Ï ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÏÓ ÉÅÑÙÍÕÌÏÓ ÓÔÏÍ ÐÁÍÅËËÇÍÉÏ ÓÕËËÏÃÏ ÐÁÑÁÐËÇÃÉÊÙÍ Ï ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÏÓ ÉÅÑÙÍÕÌÏÓ ÓÔÏÍ ÐÁÍÅËËÇÍÉÏ ÓÕËËÏÃÏ ÐÁÑÁÐËÇÃÉÊÙÍ Ï ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÏÓ ÉÅÑÙÍÕÌÏÓ ÓÔÏÍ ÐÁÍÅËËÇÍÉÏ ÓÕËËÏÃÏ ÐÁÑÁÐËÇÃÉÊÙÍ Ï ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÏÓ ÉÅÑÙÍÕÌÏÓ ÓÔÏÍ ÐÁÍÅËËÇÍÉÏ ÓÕËËÏÃÏ ÐÁÑÁÐËÇÃÉÊÙÍ Ï ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÏÓ ÉÅÑÙÍÕÌÏÓ ÓÔÏÍ ÐÁÍÅËËÇÍÉÏ ÓÕËËÏÃÏ ÐÁÑÁÐËÇÃÉÊÙÍ Ï ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÏÓ ÉÅÑÙÍÕÌÏÓ ÓÔÏÍ ÐÁÍÅËËÇÍÉÏ ÓÕËËÏÃÏ ÐÁÑÁÐËÇÃÉÊÙÍ

«Μου δίνεται η ευκαιρία να θυμηθώ την πρώτη μου επίσκεψη εδώ που ομολογουμένως με είχε πάρα πολύ συγκινήσει. Δίνει και σε μας κουράγιο η συνάντηση μαζί σας γιατί αν εμείς λέμε ότι έχουμε προβλήματα, εσείς έχετε πολύ μεγαλύτερα. Το πρόβλημα, να συντηρεί κάποιος τον εαυτό του, ανεξάρτητα, έχοντας ανάγκη κάποιον να είναι στο πλάι του είναι μία δυσκολία ζωής», σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπος και πρόσθεσε: «Τα άτομα με βαριές κινητικές αναπηρίες και ιδιαίτερα τα παιδιά και οι νέοι είναι αναπόσπαστο μέλος της κοινωνίας μας και έχουν τα ίδια δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις ανάλογα με τις δυνατότητές τους. Σε αυτή την προσπάθεια η «Αποστολή» είναι δίπλα τους προσπαθώντας να ανακουφίσει τις ανάγκες αυτές και να μην αντιμετωπίζονται ως ‘’αόρατοι’’ πολίτες».

Ο Αρχιεπίσκοπος, επίσης, έκανε λόγο για μήνυμα θάρρους και ελπίδας που στέλνουν καθημερινά τα άτομα με βαριές κινητικές αναπηρίες και τόνισε: « δίνετε παράδειγμα και δύναμη, σε ολόκληρο το λαό μας να παλέψει και εκείνος να ξεπεραστούν οι δυσκολίες».
Ακούστηκαν προβληματισμοί αλλά και συγκινητικά λόγια για την ανιδιοτελή αγάπη και προσφορά της Εκκλησίας και του Αρχιεπισκόπου στο Σύλλογο και γενικότερα στο κοινωνικό έργο που επιτελεί διαχρονικά σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και όχι μόνο.

Στην συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος συνομίλησε με τα μέλη του συλλόγου ακούγοντας τα αιτήματα τους και επεσήμανε πως είναι στο πλευρό του συλλόγου, ώστε να βοηθήσει να λυθούν τα οποία προβλήματα. Αμέσως μετά ο κ. Βίγλας προσέφερε μία τιμητική πλακέτα στον Αρχιεπίσκοπο, για να τον ευχαριστήσει για τη συμπαράστασή του στο έργο του Συλλόγου, ενώ ο Αρχιεπίσκοπος προσέφερε σε όλα τα μέλη γλυκά και δώρα για το Πάσχα.

Η «Αποστολή» από το 2011 βρίσκεται στο πλευρό των ατόμων με βαριές κινητικές αναπηρίες που έχει πλήξει η οικονομική κρίση, διαθέτοντας, κάθε μήνα, δέματα τροφίμων στις οικογένειες τους και φαγητό καθημερινά, στον ξενώνα των απόρων παραπληγικών.

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ