Στοπ στον διάλογο με τους Αγγλικανούς από την Δ.Ι.Σ.

  • Dogma

Διάλογο άνευ ουσίας θεωρούν αυτόν με τους Αγγλικανούς οι συνοδικοί μητροπολίτες   –  Περισσότερα στοιχεία ζητά η Δ.Ι.Σ. μέλη της οποίας εκφράζουν την άποψη πως οι Αγγλικανοί δεν αποτελούν Εκκλησία

Λουδάρος Ανδρέας

Ισχυρές επιφυλάξεις για την συμμετοχή της Εκκλησίας της Ελλάδος στον διάλογο με την Αγγλικανική Εκκλησία, εξέφρασε χθες η Διαρκής Ιερά Σύνοδος.

Καλά πληροφορημένες πηγές του dogma.gr υποστηρίζουν πως ύστερα και από τα τελευταία γεγονότα στην αγγλικανική Εκκλησία, τις χειροτονίες γυναικών, τους χειρισμούς στο θέμα των ομοφυλοφίλων κ.α, η αντίληψη που έχει δημιουργηθεί στις τάξεις των ιεραρχών είναι πως το χάσμα που χωρίζει Ορθοδόξους και Αγγλικανούς είναι τέτοιο που δεν μπορεί να γεφυρωθεί από κάποιο θεολογικό ή ακαδημαϊκό διάλογο.

Συνοδικοί μητροπολίτες ανέφεραν κατά την συνεδρίαση πως υπάρχουν σημαντικές αλλοιώσεις στην χριστιανική διδασκαλία, στον χώρο των Αγγλικανών σε τέτοιο βαθμό που υπάρχουν αμφιβολίες για τον κατά πόσον μπορούν να θεωρούνται Εκκλησία.

Στο επόμενο διάστημα η αρμόδια επιτροπή Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών θα ενημερώσει την Δ.Ι.Σ. για την πορεία και το αντικείμενο του διαλόγου.

Όπως πάντως σημείωσαν στο dοgma.gr άνθρωποι που γνωρίζουν καλά τα πράγματα, η αποχώρηση της Εκκλησίας της Ελλάδος από τον διάλογο με τους Αγγλικανούς θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

TOP NEWS