Στους Αφέτες Πηλίου, ιερό Λείψανο του Τιμίου Προδρόμου

  • Dogma
προδρόμου

Εξαιρετική τιμή και ευλογία για τη Μητρόπολη Δημητριάδος και ιδιαίτερα για την κοινότητα των Αφετών, αποτελεί η έλευση στο χωριό τεμαχίου της Τιμίας Κάρας του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου.

Το ιερό Λείψανο του Τιμίου Προδρόμου, που φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής Σερρών και προέρχεται από την αρχαία Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Ιεροσολύμων, θα κομίσει στους Αφέτες, το Σάββατο 23/6, στις 7μ.μ., ο Σεβ. Μητροπολίτης Σερρών & Νιγρίτης κ. Θεολόγος και θα υποδεχθεί επισήμως ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, επικεφαλής του κλήρου και του λαού.

Το ιερό Προσκύνημα εντάσσεται στην Πανήγυρη του Γενεθλίου του Τιμίου Προδρόμου, που η Εκκλησία μας τιμά την Κυριακή 24/6 και θα διαρκέσει έως την Τετάρτη 27/6. Κατά την διάρκεια της παραμονής του ιερού Λειψάνου στους Αφέτες, θα εξελιχθεί πλούσιο λατρευτικό πρόγραμμα, ως εξής:

ΣΑΒΒΑΤΟ 23/6

19.00 Υποδοχή ιερού Λειψάνου υπό του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Ιγνατίου.

19.30 Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, μετ΄ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 24/6

07.30 Όρθρος και Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου.

19.00 Μεθεόρτιος Εσπερινός και Ιερά Παράκληση προς τον Τίμιο Πρόδρομο

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 25/6

08.00 Όρθρος και Θεία Λειτουργία

19.00 Εσπερινός και Χαιρετισμοί Τιμίου Προδρόμου

 

ΤΡΙΤΗ 26/6

08.00 Όρθρος και Θεία Λειτουργία

19.00 Εσπερινός και Ιερά Παράκληση προς τον Τίμιο Πρόδρομο

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 27/6

08.00 Όρθρος και Θεία Λειτουργία

12.00 μ. Αναχώρηση ιερού Λειψάνου

 

TOP NEWS