Συγκίνηση στο ετήσιο μνημόσυνο του Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κυρού Γερασίμου Φωκά (βίντεο)

  • Dogma
μητροπολίτης κεφαλληνίας

Σε φορτισμένο και έντονα συγκινησιακό κλίμα ετελέσθη Κυριακή 26 Ιονίου 2016, το μνημόσυνο για τον ένα χρόνο από την εκδημία του αγαπημένου Μητροπολίτη Κεφαλληνίας Κυρού Γεράσιμου Φωκά, στην μεγάλη εκκλησία της Ιεράς Μονής του Αγίου Γερασίμου, στα Ομαλά.

Στην αρχιερατική Θεία Λειτουργία για το ετήσιο μνημόσυνο του Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κυρού Γεράσιμου Φωκά, χοροστάτησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Κεφαλληνίας Δημήτριος, Σισανίου και Σιατίστης Παύλος, Θηβών και Λεβαδείας Γεώργιος, καθώς και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης Χρύσανθος.

Αξιοσημείωτο είναι πως στην Θεία Λειτουργία συμμετείχαν πλήθος κληρικών από το νησί μας και όχι μόνο, ενώ οι πιστοί κατέκλυσαν την εκκλησία από νωρίς το πρωί, φανερώνοντας με αυτόν τον τρόπο την αγάπη που έτρεφαν και τρέφουν για τον πατέρα Γεράσιμο Φωκά.

83ed02a09cea2e7e4af9ea84d146615e_XL μητροπολίτης κεφαλληνίας

Ο αδερφός του, διακεκριμένος επιστήμονας Θανάσης Φωκάς ήταν ιδιαίτερα συγκινημένος, ενώ συνοδευόταν από τη σύζυγό του.

Με άκρως τιμητικά λόγια αναφέρθηκε στον αείμνηστο Ποιμενάρχη μας Γεράσιμο Φωκά ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας Γεώργιος, εστιάζοντας στα πνευματικά του χαρίσματα, το έργο του ως κληρικός, την αγάπη του για τον άνθρωπο, αλλά και την αγάπη προς αυτόν από τους πιστούς.

μητροπολίτης κεφαλληνίας μητροπολίτης κεφαλληνίας μητροπολίτης κεφαλληνίας

Αίσθηση όμως προκάλεσαν και τα λόγια του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Παύλου. «Το σκήνωμα ενός Επισκόπου δεν είναι το πτώμα του Πατρόκλου που το διεκδικούν οι Τρώες και οι Δαναοί, εγώ τον αγάπησα περισσότερο από σένα…, είναι η γέφυρα που μπαίνει πάνω από όλες τις μικρότητές μας για να μας ενώσει εις εκκλησίαν σώμα Χριστού» είπε αρχικά και ζήτησε από τους πιστούς να προχωρήσουν στο δρόμο που κι εκείνος ήθελε. Μάλιστα τους προέτρεψε να διαβάσουν βαθιά τα τελευταία του λόγια που είναι καταγεγραμμένα πάνω στο μνήμα του, ώστε να κατανοήσουν την ουσία τους και να τα εφαρμόσουν στην ζωή τους.

Ολοκληρώνοντας, να πούμε ότι το παρόν έδωσαν ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης, ο επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης του Δ.Σ. Θεόφιλος Μιχαλάτος, ο τέως Αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Κουρής, πλήθος Δημοτικών Συμβούλων και εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας.

Παρακολουθείστε το σχετικό βίντεο:

Πηγή: e- kefalonia net

TOP NEWS