Συγκλόνισε η παραίτηση του Μητροπολίτη Άρτης

  • Dogma
Μητροπολίτη Άρτης

Σοκ έχει προκαλέσει τις τελευταίες ώρες η παραίτηση του Μητροπολίτη Άρτης από τη Μητρόπολή του. Ιεράρχες, κληρικοί, αλλά και λαϊκοί, που γνωρίζουν καλά πρόσωπα και καταστάσεις κάνουν λόγο για κίνηση που αιφνιδίασε τους πάντες.

«Από αλλού το περιμέναμε και από αλλού μας ήρθε» δήλωσε στο dogma.gr Συνοδικός Ιεράρχης μιλώντας για την παραίτηση βόμβα του Μητροπολίτη Άρτης. Είναι γεγονός, άλλωστε, ότι ο Μητροπολίτης Άρτης είναι ένας άνθρωπος δραστήριος με πολύ ενέργεια και η απόφασή του αυτή εξέπληξε τόσο το Σώμα της Ιεραρχίας, όσο και το ποίμνιό του. Ακόμη δεν είναι γνωστοί οι λόγοι που τον οδήγησαν σε μία τέτοια απόφαση, ωστόσο, ο ίδιος φέρεται να λέει ότι αισθάνεται κουρασμένος και ότι παραιτήθηκε λόγω ηλικίας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ.κ. Ιγνάτιος Δ’, κατά κόσμο Νικόλαος Αλεξίου, γεννήθηκε το 1945 στην Καστανιά Άρτης. Τις Γυμνασιακές του σπουδές περάτωσε στην Άρτα. Το 1964 εισήχθη στην Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών από την οποία αποφοίτησε το 1969. Διάκονος χειροτονήθηκε το 1971 και Πρεσβύτερος το 1974 από τον μακαριστό Μητροπολίτη Άρτης Ιγνάτιο Γ΄. Υπηρέτησε ως Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Άρτης κατά τα έτη 1971 ως 1988, οπότε εξελέγη Μητροπολίτης Άρτης.

TOP NEWS