Το συγκρότημα POLIS Ensemble στο «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…»

  • Dogma
POLIS Ensemble

Σε μία από τις ομορφότερες μελωδικές βραδιές, του φετινού προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…», το μουσικό σχήμα POLIS Ensemble παρουσίασε την πρώτη του, ομώνυμη δισκογραφική δουλειά, στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου.

Το ρεπερτόριο του σχήματος αφορά κυρίως στις λόγιες μουσικές της Ανατολικής Μεσογείου και πιο συγκεκριμένα συνθέσεις της Βυζαντινής Εκκλησιαστικής και της Οθωμανικής κλασσικής μουσικής, ανώνυμα τραγούδια και σκοπούς της περιοχής.
Η πρώτη τους ανεξάρτητη δισκογραφική απόπειρα, κυκλοφόρησε την ημέρα της παρουσίασης, αποτελούμενη από πρωτότυπες προσωπικές συνθέσεις των μελών του, βασισμένες σε παραδοσιακές φόρμες. Το POLIS Ensemble ιδρύθηκε τον Δεκέμβρη του 2011 (αρχικά ως «Ορχήστρα Ανατολικής Μουσικής ΠΟΛΙΣ»). Μέχρι τον Ιούλιο του 2014, το συγκρότημα συμμετείχε σε μια σειρά από μουσικά φεστιβάλ (Πάτμος, Σάμος, Πάτρα, Καστοριά,) συνοδεύοντας άλλοτε την Πολυφωνική Χορωδία Πατρών και άλλοτε σημαντικούς Έλληνες τραγουδιστές, όπως ο Χρόνης Αηδονίδης, η Αρετή Κετιμέ, η Θεοδοσία Στίγκα και η Νεκταρία Καραντζή.
Κατόπιν, η μετονομασία του σχήματος σε POLIS Ensemble συνοδεύτηκε από έναν κύκλο εμφανίσεων εντός (Πέραν, Ωδείο Φίλιππος Νάκας, Ωδείο Αθηνών), αλλά και εκτός Αθηνών (Αγαθονήσι, Κύθηρα, Θεσσαλονίκη). Κατά τη διάρκεια της δεύτερης αυτής περιόδου, το POLIS Ensemble είχε ευκαιρία να συμπράξει με εξαιρετικούς καλλιτέχνες (Κατερίνα Παπαδοπούλου, Μάνος Αχαλινωτόπουλος) καθώς και να ηχογραφήσει με τον τραγουδιστή Ζαχαρία Καρούνη και τον συνθέτη Χρίστο Τσιαμούλη.
Στο POLIS Ensemble συμμετέχουν:
Νίκος Παραουλάκης νέυ,
Γιώργος Κοντογιάννης λύρα,
Θεόδωρος Κουέλης κοντραμπάσο,
Μανούσος Κλαπάκης κρουστά,
Στέφανος Δορμπαράκης κανονάκι, τραγούδι,
Αλέξανδρος Καψοκαβάδης πολίτικο λαούτο, τραγούδι.

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ