Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Οι συγκλονιστικές ιστορίες ανθρώπων μέσα στην τραγωδία

  • Dogma
τέμπη

Συγκλονίζουν οι συγγενείς των ανθρώπων που χάθηκαν στην πολύνεκρη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη το βράδυ της Τρίτης (28.02.2023) αλλά και αυτών που ακόμα θεωρούνται αγνοούμενοι.

Άνθρωποι που πέρασαν και περνούν την άχαρη διαδικασία της αναγνώρισης (μέσω dna), που αναζητούν έστω μια πληροφορία για τους συγγενείς τους που ήταν επιβάτες στα τρένα που συγκρούστηκαν στα Τέμπη, ή που θα παραλάβουν μια σορό σε κλειστό φέρετρο.

Έχασε σύζυγο και παιδί 5 ετών

Ο χρόνος για την κυριά Αντωνία σταμάτησε το βράδυ της Τρίτης, όταν ο 5 ετών γιος της και ο σύζυγός της πέθαναν μετά την σύγκρουση των τρένων. «Είμαι με τα ηρεμιστικά. 40 χρόνων έφυγε ο σύζυγός μου και 5 χρόνων το παιδί μου. Ήταν στο πρώτο βαγόνι» λέει η άτυχη γυναίκα, μιλώντας στο MEGA.

Και συνεχίζει: «Όλοι οι άνθρωποι που είναι εκεί, είναι άχρηστοι, να φύγουν. Βγαίνουν κάποιοι βουλευτές και μας λένε συλλυπητήρια. Να μου πούνε τι; Θα μου φέρουν πίσω το παιδί μου και τον άντρα μου; Να απολυθούν όλοι, είναι όλοι άχρηστοι. Και που πήγαμε τι είδα; Δεν βρήκαμε τίποτα, είδα το παιδί μου, τον άντρα μου; Είδα κάτι; Δεν μου πήραν DNA. Στάχτες πήρα και αποκαΐδια, δε μου έδωσαν τίποτα. Τι; Να αναγνωρίσω μια στάχτη; Δεν μπορώ να κηδέψω τον άντρα μου και το παιδί μου. Έπρεπε να ντρέπονται που βγαίνουν στις τηλεοράσεις. Ντροπή τους και αίσχος, μπορεί να ήταν μέσα στο βαγόνι τα δικά τους τα παιδιά».

Ταυτοποιήθηκαν οι σοροί των διδύμων

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr το πρωί της Παρασκευής (3.3.2023) ολοκληρώθηκε η ταυτοποίηση των σορών των δύο κοριτσιών. Οι δίδυμες αδερφές βρισκόντουσαν μαζί με την ξαδέρφη τους στα μπροστινά βαγόνια του τρένου και επέστρεφαν στη Θεσσαλονίκη όπου σπούδαζαν. Τα τρία κορίτσια δεν είχαν δώσει κανένα σημείο ζωής από το βράδυ του δυστυχήματος στα Τέμπη.

Οι τρεις ξαδέρφες ήταν κόρες δύο αδελφών από το Καστράκι της Καλαμπάκας και σπούδαζαν στη Θεσσαλονίκη. Όπως όλα δείχνουν οι τρεις φοιτήτριες βρίσκονταν στα μπροστινά βαγόνια του συρμού που τυλίχθηκαν στις φλόγες.

Οι γονείς τους προσπάθησαν να αναγνωρίσουν κάποιες σορούς αλλά ήταν αδύνατον και έτσι έδωσαν δείγματα DNA.

Το πρωί της Παρασκευής έγινε γνωστό πως ταυτοποιήθηκαν τα δίδυμα κορίτσια.

Τραγική κατάληξη στην αναζήτηση της 23χρονης Ιφιγένειας

Τραγική ήταν η εξέλιξη και στο θέμα της αναζήτησης της 23χρονης Ιφιγένειας Μήτσκα την οποία αναζητούσαν οι γονείς της μετά το τραγικό δυστύχημα.

Σύμφωνα με ανάρτηση του δικηγόρου της οικογένειας η 23χρονη είναι νεκρή καθώς ταυτοποιήθηκε η σορός της μέσω της ανάλυσης DNA. Οι γονείς της με αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έψαχναν να βρουν κάποιο στοιχείο για την κόρη τους.

 

 

«Του έκλεισα το τελευταίο εισιτήριο για το πρώτο βαγόνι»

Δυο αδέρφια έκλεισαν διαδικτυακά στον πατέρα τους, το τελευταίο εισιτήριο στο πρώτο βαγόνι. Από την στιγμή που επικοινωνήσαν για τελευταία φορά μαζί του, δεν έχουν κανένα σημάδι ότι είναι στη ζωή, ενώ ένα από τα δύο κινητά του τηλέφωνα παραμένει σε λειτουργία.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 η κόρη του 67χρονου Γιώργου Κυριακίδη με λυγμούς αναφέρει: «Του είχα κλείσει εγώ το τελευταίο εισιτήριο, το τελευταίο για να γυρίσει από την Αθήνα. Και δυστυχώς ήταν το τελευταίο απ’ ότι φαίνεται. Ήταν στο πρώτο βαγόνι. Μίλησα μαζί του τελευταία φορά στις 22.15 και του λέω ”μπαμπά έχει πολύ ησυχία που είσαι” και μου λέει ”είμαι στο τρένο γυρνάω. Σε καμιά ώρα θα είμαι εκεί θα τα πούμε από κοντά”. Και αυτό είναι το τελευταίο που ξέρω».

Ο γιος του είπε ότι ένα από τα κινητά του χτυπάει… «Αυτή τη μία πιθανότητα έστω. Είχε δύο κινητά. Το ένα έχει κλείσει, το άλλο επειδή είναι παλιό χτυπάει. Πήρα τηλέφωνο και ακόμα χτυπούσε».

Νεκρή η 34χρονη Αθηνά

Ωστόσο η 34χρονη Αθηνά που ήταν στους αγνοούμενους, τελικά είναι νεκρή, όπως ταυτοποιήθηκε από την εξέταση με dna.

«Έκλαψα, έκλαψα, δεν στερεύει το δάκρυ», λέει μιλώντας στο newsit.gr στενή συγγενής της κοπέλας από την Κατερίνη.

Ο τραγικός επίλογος γράφτηκε στην ιστορία ενός ζευγαριού από την Κατερίνη που επέβαιναν στην μοιραία αμαξοστοιχία με τελικό προορισμό την Θεσσαλονίκη. Η 34χρονη Αθηνά και ο σύζυγός της ταξίδευαν μαζί έως ότου η μοίρα τους χώρισε.

Η Αθηνά ήταν για περισσότερες από 40 ώρες αγνοούμενη ενώ ο σύζυγός της και πατέρας του δίχρονου παιδιού τους, Νίκος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο της Λάρισας.

Αγωνία και για την Αγάπη

Η κα. Ελένη είναι η μητέρα μίας αγνοουμένης φοιτήτριας, της Αγάπης (κάτω φωτογραφία), και εκτός από τον πόνο που ξεχειλίζει για την τύχη της κόρης της, η οργή και ένα ”γιατί” τη βασανίζουν.

Μιλώντας στο newsit.gr, αναρωτιέται για την κατάσταση του δικτύου και το ότι πρέπει όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους. ”Το θέμα είναι γιατί σκοτώθηκε η κόρη μου. Δεν είναι αν κλαίω και οδύρομαι γιατί έχασα την κόρη μου. Το θέμα είναι να μην γίνονται τέτοια ατυχήματα. Πρέπει να επιρριφθούν ευθύνες. Το αν ο σταθμάρχης ήταν άπειρος, δεν μου λέει τίποτα, ηλεκτρονικά έπρεπε να είναι όλα. Απ’ ότι διάβασα ο πρόεδρος μηχανοδηγών του ΟΣΕ δήλωσε ότι όλα γίνονται χειροκίνητα, όταν όλα λειτουργούν χειροκίνητα, θα γίνονται τέτοια ατυχήματα. Την κατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου, που δεν την θέτουν σαν πρόβλημα μόνο οι εργαζόμενοι στα σωματεία τους, αλλά και η ίδια η Κομισιόν, σε αυτήν ωφελείται το δυστύχημα και αν δεν αλλάξουν και αυτά θα γίνουν και άλλα. Δεν γίνεται το 2023 να μην έχουμε ηλεκτρονικά μέσα και να γίνονται ολα χειροκίνητα, δεν είναι δυνατόν αυτό».

Όπως μάς λέει «δεν έχω κανένα νέο από την κόρη μου. Μίλησα τελευταία φορά μαζί της στη στάση που έκαναν στα Παλαιοφάρσαλα και τους είχαν πει ότι θα καθυστερήσουν ένα τέταρτο της ώρας εκεί. Δεν μου είπε τίποτα άλλο. Δεν ξέρω σε ποιο βαγόνι επέβαινε το παιδί. Τώρα περιμένουμε τα αποτελέσματα του DNA, ήμουν και χθες εδώ στην Λάρισα, είμαι και σήμερα».

«Κανένα νέο από τον Ντένη»

Στη λίστα των αγνοουμένων και ο 23χρονος Ντένης που γύριζε με το τρένο από ένα τριήμερο διασκέδασης με τους δικούς του ανθρώπους. Το newsit.gr επικοινώνησε με τον 19χρονο αδερφό του, Κριστιάν που είναι φαντάρος στον Έβρο.

«Δυστυχώς δεν έχουμε κανένα νέο, έχουν δώσει οι γονείς μου DNA από χθες. Ακόμα περιμένουμε, ζούμε με την ελπίδα, ελπίζουμε να είναι καλά τα πράγματα. Μένουμε σε ξενοδοχείο στην Λάρισα, θα κάτσουμε όσο χρειαστεί για να μάθουμε. Είναι πολύ άδικο όλο αυτό για όλα τα παιδιά».

Την ώρα της σύγκρουσης των αμαξοστοιχιών ο 23χρονος μιλούσε με τον πατέρα του στο τηλέφωνο. «Το βράδυ εκείνο, λίγο πριν γίνει το συμβάν, μιλούσε ο πατέρας μου με τον αδερφό μου, στις 11 κόπηκε η γραμμή και μετά μάθαμε τα νέα. Ήταν στο πέμπτο βαγόνι αλλά πολύ πιθανότατα να είχε πάει στο κυλικείο και δεν τον βρίσκουν τώρα. Είναι πολύ άσχημη η κατάσταση. Εγώ είμαι φαντάρος στον Έβρο, πήρα το ΚΤΕΛ και ήρθα. Οι δικοί μου είναι χάλια, προσπαθώ να τους στηρίζω, να είμαι μαζί τους», καταλήγει ο αδερφός του Ντένη που είναι ανάμεσα στους αγνοούμενους της τραγωδίας στα Τέμπη, με τις οικογένειες όλων να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να βρεθεί ο δικός τους άνθρωπος.

«Σηκώθηκα όρθιος και μου πετάχθηκαν αίματα στο κεφάλι»

Στο νοσοκομείο βρίσκεται ακόμη ο Λάζαρος Παπαζήσης, πολυτραυματίας μετά τη φονική σύγκρουση των δυο τρένων στα Τέμπη καθώς η κατάσταση της υγείας του είναι άσχημη και δεν μπορεί να σηκωθεί από το κρεβάτι.

Ο ίδιος μιλώντας στο newsit.gr, αναφέρει τα όσα δραματικά βίωσε τις πρώτες στιγμές μετά την μοιραία σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.

«Σηκώθηκα όρθιος και μου πετάχτηκαν αίματα στο κεφάλι. Φώναζαν βοήθεια τα κορίτσια που ήταν δίπλα μου, τσίριζαν. Δεν άνοιγε η πόρτα, είχε σφηνώσει. Έριξα κλωτσιά για να σπάσουμε το τζάμι, το χτύπησα τρεις φορές για να σπάσει. Μόλις γύρισα είδα έναν νεαρό που το έσπασε με πυροσβεστήρα».

«Η Καλλιόπη ήταν με το φίλο της στο τρένο και αγνοούνται»

«Είδα τυχαία στην τηλεόραση την είδηση της σύγκρουσης», λέει στο newsit.gr ο πατέρας της 24χρονης Καλλιόπης που επέβαινε μαζί με το φίλο της στο τρένο.

Ο γονείς της νεαρής κοπέλας από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης (01.03.2023) βρίσκονται έξω από το νοσοκομείο της Λάρισας, καθώς η κόρη της δεν έχει δώσει κανένα ίχνος ζωής. Έδωσαν γενετικό υλικό και περιμένουν να δουν εάν θα ταυτιστεί με κάποια από τα δείγματα dna των σορών. Τις στιγμές αγωνίας που βιώνουν, δεν θα τις εύχονταν ούτε στο χειρότερο τους εχθρό. Σφίγγουν τα δόντια και προσπαθούν να κρατηθούν στα πόδια τους, ενώ ακόμα δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν το άσχημο παιχνίδι που τους επιφύλαξε η μοίρα.

Σε φυλακή στην Τουρκία ο πατέρας του ενός μηχανοδηγού – Η συγκινητική ανάρτηση της συντρόφου του

Ένας από τους αγνοούμενους είναι και ο μηχανοδηγός του επιβατηγού τρένου που συγκρούστηκε με το εμπορικό στα Τέμπη, ο 29χρονος Νίκος Ναλμπάντης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, συγγενής του δήλωσε πως ο νεαρός ήταν 2 χρόνια στη δουλειά, και πως ήταν πολύ χαρούμενος γι αυτήν.

Ο συγγενής του άτυχου μηχανοδηγού, που ήταν δίπλα στον κύριο μηχανοδηγό, μέσα σε λυγμούς είπε πως ο πατέρας του Νίκου είναι σε φυλακή στην Τουρκία, και θα βγει μετά το Πάσχα. Αυτό σημαίνει πως δε θα είναι εδώ στην κηδεία του παιδιού του. Έκανε έκκληση στην πολιτεία και στον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια προκειμένου να γίνει κάτι.

Η σύντροφός του ανέβασε μια κοινή τους φωτογραφία και στη λεζάντα έγραψε: «Αχ ψυχή μου, σε περιμένω εδώ να γυρίσεις . Να κάνουμε τα όνειρα μας πραγματικότητα. Είμαι εδώ και περιμένω… Να με προσεχείς από εκεί ψηλά. Σ’ΑΓΑΠΩ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ».

Η ανάρτηση της συντρόφου του 28χρονου:

«Καλό ταξίδι Δημητράκη μου»

Μεταξύ των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη είναι και ο 32χρονος Δημήτρης Μασσαλής, ο μηχανοδηγός της αμαξοστοιχίας Intercity 62, που έχασε ακαριαία τη ζωή του. Η σύντροφός του έχει κάνει μια σειρά αναρτήσεων στα social media για να τον αποχαιρετήσει και συγκινεί.

«”Θα είσαι πάντα ο μηχανοδηγός της καρδιάς μου. Σ’ αγαπάω πολύ. Τόσο στοργικός, ο άντρας μου, ο σύντροφός μου, ο καλύτερος μου φίλος. Καλό ταξίδι Δημητράκη μου…», έγραψε στο προφίλ της στο Instagram, ανεβάζοντας μια σειρά φωτογραφιών με τον μηχανοδηγό του τρένου που συγκρούστηκε με την εμπορική αμαξοστοιχία στα Τέμπη.

Η σύντροφος του 32χρονου Δημήτρη Μασσαλή γέμισε φωτογραφίες το προφίλ της στο Instagram, συγκινώντας τους πάντες με τα λόγια της για τον άτυχο μηχανοδηγό. Σε κάποιες από αυτές είναι μόνος και σε άλλες είναι μαζί σε ευτυχισμένες στιγμές.

Ραγίζει καρδιές ο πατέρας της 28χρονης ελπίδας

Στη λίστα και η 28χρονη Ελπίδα που επέστρεφε στη Θεσσαλονίκη, για να συνεχίσει τις σπουδές της, στο ΑΠΘ. Ο πατέρας της, μιλάει οργισμένος και ταυτόχρονα συντετριμμένος. «Δεν την μεγάλωσα για να την σκοτώσει ο οποιοσδήποτε αλήτης» λέει και τονίζει πως όλες οι ελπίδες έχουν χαθεί. «Αυτό που μας συμβαίνει δεν το εύχομαι ούτε στον χειρότερο εχθρό μου».

Ρίγη συγκίνησης προκαλούν τα όσα είπε ο πατέρας μιας 28χρονης που αγνοείται μετά τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη. «Το κοριτσάκι μου θα το πάρω στο κουτί, τεμαχισμένο» λέει και συγκλονίζει έχοντας πια χάσει όλες τις ελπίδες του.

«Δεν έχω καμία ενημέρωση, είμαι στο περίμενε. Θα μου τηλεφωνήσουν από την αστυνομία. Δώσαμε δείγματα DNA. Έχουν χαθεί οι ελπίδες να βρω ζωντανό το παιδί μου» είπε στο Οpen ο πατέρας της 28χρονης η οποία ήταν τεταρτοετής φοιτήτρια στο ΑΠΘ.

Πηγή: newsit.gr

TOP NEWS