Συλλαλητήριο Μακεδονία: Η “λαοθάλασσα”… πνίγηκε στα χημικά!

  • Dogma
συλλαλητήριο

Πλήθος κόσμου έδωσε το παρών στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία στο Σύνταγμα. Η αλόγιστη χρήση χημικών και τα επεισόδια στον Άγνωστο Στρατιώτη είχαν ως αποτέλεσμα να διαλυθεί σταδιακά η συγκέντρωση. Σοβαρός τραυματισμός φωτορεπόρτερ, επίθεση σε συνεργείο της ΕΡΤ και μαχαίρωμα… μετά φωτιάς στην Σόλωνος. Όσα έγιναν στο συλλαλητήριο ενάντια στην Συμφωνία των Πρεσπών, με φωτογραφίες και βίντεο.

Συλλαλητήριο ήταν… και πάει. Περίπου στις 18:00 το απόγευμα της Κυριακής, 20.01.2019, είχαν απομείνει στην Ερμού κάποιοι “μπαχαλάκηδες” που συγκρούονταν με τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απαντούσαν με χημικά στις μολότοφ τους…

Κάποιες ώρες νωρίτερα, η εικόνα στην “καρδιά” της πρωτεύουσας ήταν τελείως διαφορετική. Χιλιάδες κόσμου είχαν συρρεύσει στο Σύνταγμα με ελληνικές σημαίες, συνθήματα και… παλμό για να διαδηλώσουν ενάντια στην Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ δεν έλειψαν και πολλά πολιτικά πρόσωπα από την συγκέντρωση.

Μια πραγματική “λαοθάλασσα” είχε κατακλύσει το Σύνταγμα, με την επίσημη ενημέρωση της αστυνομίας, ωστόσο, να κάνει λόγο για παρουσία περίπου 60.000 διαδηλωτών στο συλλαλητήριο.

Τα… μπάχαλα στον Άγνωστο Στρατιώτη
Όλα ξεκίνησαν με ένταση, μπογιές και ξύλο μεταξύ διαδηλωτών που κρατούσαν ελληνικές σημαίες και αστυνομικών δυνάμεων κοντά στον Άγνωστο Στρατιώτη, έξω από την Βουλή, η οποία μετατράπηκε σε γενικευμένα επεισόδια, με τις εικόνες να κάνουν τον γύρο του κόσμου.

Δείτε περισσότερα στο www.newsit.gr

Φωτογραφίες από: Eurokinissi

TOP NEWS