Συλλυπητήριο μήνυμα του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας για την κοίμηση του Μακαριστού Μητροπολίτη Σιατίστης

  • Dogma
σισανίου παύλος

Εκφράζω τη βαθύτατη θλίψη μου για  την κοίμηση του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Παύλου, ο ξαφνικός θάνατος του οποίου μας συγκλόνισε και προκάλεσε σε όλους μας αισθήματα έντονης συγκίνησης.  

Η Εκκλησία μας έχασε ένα Ποιμενάρχη με σπουδαίο έργο και σημαντική προσφορά στο συνάνθρωπο μέσα από το φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο που διετέλεσε.

Ως Περιφερειάρχης είχα τη χαρά και την τιμή να συνεργαστώ άριστα μαζί του για θέματα που αφορούσαν την Μητρόπολη Σισανίου και Σιατίστης, ενώ μέσα από συγκεκριμένες δράσεις αντιμετωπίσαμε ζητήματα  φτώχειας και αξιοπρεπούς διαβίωσης των συνανθρώπων μας, με στόχο την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.

Ο Μακαριστός Μητροπολίτης ξεχώριζε πάντα για τη δυναμική του, την ιδιαίτερη αγάπη του στους νέους και την ευαισθησία του σε θέματα που αφορούσαν την οικογένεια και τη σχέση μεταξύ των γονέων και των παιδιών, θεμέλιος λίθος για την κοινωνία μας. Στα πλαίσια της ποιμαντικής διακονίας του, καθιέρωσε τη Σχολή Γονέων, μία ξεχωριστή δραστηριότητα που ο λαός της Μητροπόλεως αγκάλιασε με ιδιαίτερη αγάπη, ενώ η ενασχόληση του Μακαριστού με τους νέους και τα προβλήματά τους, ως ιερέας, πνευματικός, κατηχητής και εκπαιδευτικός είναι αυτό που τον χαρακτήριζε και τον ξεχώριζε.

Για την Κοίμηση του Ιεράρχη μας εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην Εκκλησία της Ελλάδος, στο λαό που υπηρετούσε και στους οικείους του.

Οι πράξεις του και το έργο του τον εισάγουν στην αιώνια ζωή.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας

Θεόδωρος Καρυπίδης

TOP NEWS