Συμφωνική Μουσική την Παρασκευή στο παλαιότερο σπίτι της Αθήνας

  • Dogma
Συμφωνική Μουσική

Το  παλαιότερο σπίτι της Αθήνας, το προσφάτως ανακαινισθέν Αρχοντικό της Αγίας Φιλοθέης ( Αδριανού 96, Πλάκα), ανοίγει τις πύλες του και προσκαλεί τους κατοίκους της πόλης να ζήσουν μια όμορφη μουσική βραδιά, την Παρασκευή 30 Ιουνίου, στις 8.30 μ.μ.,

Ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και το ίδρυμα Νεότητας και Οικογένειας της  Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών διοργανώνουν συναυλία, ανοιχτή σε όλους, με την  Παιδική-Νεανική Συμφωνική Ορχήστρα που λειτουργεί υπό την αιγίδα  της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και υπό τη διεύθυνση της κ. Νίνας Πατρικίδου.

Όπως ανέφερε ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας  «την ερχόμενη Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί η πρώτη εκδήλωση από μια σειρά μουσικών εκδηλώσεων του καλοκαιριού  που σκοπό έχουν, κάτω από την Ακρόπολη και τον αττικό ουρανό, να κάνει αυτό το καλοκαίρι ξεχωριστό για τους Αθηναίους». Η Παιδική Νεανική Συμφωνική Ορχήστρα “Νίνα Πατρικίδου” (Π.Ν.Σ.Ο.”Ν.Π.), είναι μοναδικό ορχηστρικό νεανικό σύνολο που αποτελείται μόνο από παιδιά, σπουδαστές μουσικής, ηλικίας 7-20 ετών, χωρίς την σύμπραξη δασκάλων ή επαγγελματιών, και οι περισσότεροι από αυτούς είναι κάτοχοι βραβείων και υποτροφιών διεθνών διαγωνισμών ή σπουδάζουν σε Μουσικές Ακαδημίες της Ευρώπης και της Αμερικής, δίπλα σε κορυφαίους δασκάλους και σολίστ.

Έχει εμφανιστεί επανειλημμένως σε πλήθος συναυλιακών χώρων Αθηνών και Θεσσαλονίκης όπως: Ηρώδειο, Μέγαρο Μουσικής, Αίθουσα Παρνασσός, Θέατρο Ολύμπια, Κέντρο Μακεδονικών Σπουδών (Θεσ/νίκης), Προεδρικό Μέγαρο, Βουλή κ.α.. Έχει συμμετάσχει σε διεθνή και τοπικά φεστιβάλ με μεγάλη επιτυχία ενώ βραβεύτηκε, επίσης, από την UNESCO για την παιδαγωγική και ποιοτική προσφορά της.  Ο ελληνικός τύπος τη βάφτισε ως «Ορχήστρα των θαυμάτων».

Έχει συμπράξει με σπουδαίους έλληνες και ξένους καλλιτέχνες όπως: L. Mordkovich, S. Kravchenko, H. Zack, G. Shaplin, Ντ. Μπακοπούλου,  Λ. Καλαφάτη, Α. Κοντογεωργίου. Μ. Πλέσσα, Emma Shaplin, Αχιλλέας Γουάστορ κ.α.

Την Παρασκευή 30 Ιουνίου, στις 8.30 μ.μ., η Παιδική Νεανική Συμφωνική Ορχήστρα “Νίνα Πατρικίδου θα παρουσιάσει τα έργα:
-J. Massenet:
Thais, Meditation για σόλο βιολί και Ορχήστρα
Νίνα Πατρικίδου, βιολί
Ειρήνη Τζέρμπου, διεύθυνση
-C.P.E. Bach:
Κοντσέρτο για σόλο φλάουτο και έγχορδα σε Λα Μείζονα
Μέρος πρώτο, Αllegro
Σολίστ: Νεφέλη Κωτσοπούλου, φλάουτο
– W. A. Mozart:
κοντσέρτο για σόλο φαγκότο και Ορχήστρα σε Σι ύφεση Μείζονα Κ.V. 191
Μέρος πρώτο,  allegro
Σολίστ: Ανδρέας Ανθόπουλος, φαγκότο
-Ν. Σκαλκώτας:
Ηπειρώτικος χορός
Διεύθυνση: Ειρήνη Τζέρμπου
-P. I. Tchaikovsky:
Συμφωνία Νο. 5
Ι. Andante- Allegro con anima
ΙΙ. Andante cantabile, con alcuna licenza
ΙΙΙ. Valse, Allegro moderato
IV. Finale, Andante maestoso

 

TOP NEWS